Jaha så närmar vi oss slutet på 2012. Då presenteras ju alltid listor av alla de slag. Själv tänkte jag försöka lista lite "best of 2012" - enligt mig. Insåg att när jag skulle göra det här att jag nog hade haft lättare att göra en sämsta lista. Men det är ju så negativt.
Ha bara i minnet att det är mitt 2012 - vilket betyder att ni kan tycka att jag kommer med gamla saker. Men det är ju mitt 2012!

Ha gärna egna åsikter och ge gärna förslag med egna saker att lista   :-) 

Så här är i korthet mitt 2012:
Bästa...

Musik att jag upptäckte Avenged Sevenfold - någonstans ska väl även jag vakna sent...

Film gör sig bäst på bio... Men hur ofta kommer jag iväg på det?
Men, men "The King's Speech" och "Black Swan" - ja, det hann bli 2012 innan jag såg dem  :-)

"Glad"-TV NCIS, Masterchef UK + mycket annan mat/bak TV, OS och mycket annan sport...
Gråt-TV torka aldrig tårar utan handskar

Bok svårast tror jag. Läser många, men känns inte som jag har läst någon i år som verkligen står ut. Men mina bakböcker är ju alltid bra... Finast är i alla fall "Söta dagar - recept som gör varje dag speciell" (The hummingbird bakery)

Köp hmmm mina jackor (vinter o vår/höst)? 2 par vita converse (tradera som gjorde dem billigare än ett par i affären)? Nej, det blir nog dammsugaren (även om jag inte gillar att dammsuga). Den gamla hade t.o.m. tappat ett hjul så det blåste luft ut därifrån. Och inte fanns det påse till den i affärerna. Japp! dammsugaren får det bli!

Sötsaksnyhet chililakritsglassen och jordgubbs- o chokladsåsen och...

Vinsten (för min del) kanske mina 50 daimbollar? Nä, det var för mycket. Det får nog bli chokladboken - chokladfabrikens desserter  :-P

Andras vinster: Att Loreen vann hela Eurovision song-klabbet - Yey! Men i mitt tycke är Awas seger i X-Faktor roligare. Att det inte blev en gullig flickfavorit  :-)
Vi får ju inte heller glömma ishockeyn: småkronornas JVM-guld: STORT!

Geni "No great genius has nerver existed without some touch of madness"  (Aristoteles) Hoppsan - det passar ju på mig...genialt galen... 

Twitter fortfarade kul - trodde jag skulle tröttna efter ett par månader eller så. Men Nope! John Torode är nog min favorit med sina onsdags "Happy Humpday" och fredags "Smile at someone you don't know"   :-D

Bloggen att jag startade min såklart. Bästa vore att gå till överdrift så jag får sätta den som god tvåa...  ;-)

Och slutligen:
absolut vinnande klantighet:

Självklart när stenarna bara hoppade upp och anföll i somras...

Så "Carry on" mot 2013...