...sa det i mitt twitterflöde! Det fylldes av information om poliser som attackerade fredliga motdemonstranter. Information från några av landets största tidningar... Sen går det ett tag och så fylls flödet om det var poliserna som blev attackerade... Vad ska man tro? Lite tröttsamt med folk som inte var på plats men ändå uttalar sig om 1) vad som hände och 2) vems fel det är. Sen kom info från mycket trovärdig källa om händelserna. Förvånad att det finns extremister som vill förgöra extremister? Nä - inte ett dugg. Men vad är poängen med att våldsdemonstrera mot en nazistdemonstration? Logiken bakom att man protesterar mot nazism genom att kasta sten och flaskor på svensk polis får någon gärna förklara för mig. Båda är på samma låga miserabla nivå. SvP och AFA är som blinda enäggstvillingar. Samma skit på varsin sida - extremism som extremism, våld som våld. SvP har onekligen inte förstått världshistoria och det har inte heller Extremvänstern, till dem får vi dessutom lägga till hur man protesterar. Båda sidor har helt fel om allt. Återstår deportation till mitt i öde öken?

Vad hände då? Här är Polisens ord:
-----------------------------------------------------------------------------------

Allvarlig ordningsstörning vid Limhamns torg

Vi har haft en situation på Limhamns torg i Malmö som är att betrakta som ett våldsamt upplopp.

Vi har haft en situation på Limhamns torg i Malmö som är att betrakta som ett våldsamt upplopp. Upploppet startade 13.40 i samband med Svenskarnas Partis valmöte på torget då de anländer till platsen.

För att skingra de personer som orsakar det våldsamma upploppet använder vi polisrytteriet. Det våldsamma upploppet pågår i ca 30 minuter. Därefter normaliseras läget i ca 20 minuter.

Därefter startar ett nytt våldsamt upplopp, då våldsverkare försöker ta sig in i det avspärrade området.

Återigen använder vi polisrytteriet för att skingra våldsverkarna som i detta skede kastar stora gatstenar och ammoniak i stor omfattning mot polis, i synnerhet mot polisryttarna. Polisryttarna och våra hästar får också motta sparkar och slag. I samband med detta blir ett antal personer påridna, varav en person blivit allvarligt skadad. I nuläget vet vi inte hur allvarligt.

Vi har arbetat med att få in ambulanspersonal till plats, vilket har varit svårt. Det har tagit ca 20 minuter för ambulansen att ta sig igenom folksamlingen.

Både ambulanspersonal och polis har i detta läge blivit angripna av våldsverkare.

Nyhet från

Skåne
------------------------------------------------------------------------------------
(http://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Nyheter/Skane/juli-sept/Allvarlig-ordningsstorning-pa-vid-Limhamns-torg/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=Twitter)

Det här föranleder verkligen dagens citat: "Det är dags att vända ryggen mot BÅDE vänsterextremism och högerextremism!" (Jerlerup)

Och det är dags att prata lite öppet om psykisk ohälsa igen. Var tredje svensk drabbas någon gång av psykisk ohälsa - det påverkar alla. Alla känner någon. Jag länkar er till psykiatrifonden så får ni titta runt där själva. Besök åtminstone den här sidan: Berättelser om psykisk ohälsa Ni ska få en del här - en bra film om hur det är att leva med depression: "I had a black dog, his name was depression"