Folk som inte betalar irriterar mig till tusen. Och tyvärr tror jag inte att det hjälper att skriva av sig...

Det spelar ingen roll vad det gäller: musik, film, gym...you name it

Ta t.ex. mitt lilla gym där de litar på att folk betalar (år/månad/engång) och inte har någon personal vilket gör att de faktiskt kan vara lite billigare. Nu på morgnarna har det börjat komma in en dam som inte betalar. Och när jag och andra påpekar så låtsas hon inte förstå svenska, engelska, franska...Irriterande tant...Sådana som du kommer att göra det svårare för oss som älskar att vårt lilla gym är så lättillgängligt när vi är på hembesök! Och ev dyrare...

Musik är underbart. I nostalgin här så hittade jag mina barnskivor. Den blå vinylen alltså...sådana CD's görs inte. Men tillbaka till att inte betala, varför anser så många att det är OK att bara ladda ner musik och filmer hur som helst och inte betala. Läs länken nedan och kommentarer är sedan överflödiga:

http://thetrichordist.wordpress.com/2012/06/18/letter-to-emily-white-at-npr-all-songs-considered/

Kommer att tänka på när jag för några år sedan gjorde en värderingsövning med mina elever. De var väl då 14-15 år. Vi började enkelt med hur många som tyckte det var OK att ta en dumlekola när man ändå handlade. Det var ganska många. Alla tyckte det var OK att ladda ner låtar från nätet. När jag sedan ändrade och sa att nu kan man inte längre ladda ner (teknikens under) utan vi måste åter gå och köpa våra CD's. Ingen tyckte att det var OK att plocka med sig en skiva ut ur affären utan att betala...Ingen kunde riktigt svara på skillnaden mer än att ladda ner inte var stöld på riktigt. Det roliga är att några veckor efteråt när jag satt och pratade med några av tjejerna så sa många av dem att de faktiskt hade börjat tänka på det här med nedladdning lite. Att de inte fullt så ofta tankade hem musik. Två av dem hade dessutom börjat köpa skivor...Bra jobbat!