...låter nog flaskan förbli oöppnad...
...spinner vidare på gruppen i låten ovan i stället - The Cure...

...hoppla! näää...

🤒

Inte mycket energi här inte. Så det där på började utkastet jag har om lite allvarligare grejer ligger bra där det ligger. Med risk för att när det då blir färdigställt blir långt. Bra att varna i förväg.

Att tala om att mitt möte igår gick bra - det verkar vara bra personer. Så inga konstigheter - men lite mackel med pappersgöra, några telefonsamtal, och ett antal datum att hålla i huvudet. Men som sagt - i huvudsak så blev det bra. En underbar taxisnubbe fick jag också som visade bilder på sina barn och pratade stjärntecken. Lagom konversationsnivå.

Lagom koncentrationsnivå för mig just nu - lite quiz kamp, med hopp om frågor som inte överstiger följande svårighetsgrad...Lite egoboost på det sen...😍 WOW!  ❤️

Men hur mycket bomull det än känns som om jag har i huvudet just nu - och med min osomnia - så har jag ändå förmågan att tänka varvet ut...

(Metro)
J
amen ja! Ploga lite halvdant och gärna medan det är full trafik på vägarna... 😓

Jösses... skyll på sömnlös... Snarare vettlös... Nä, nu ska jag vara snäll. Det finns ju the cure för denne insändarskribent...

Någon som däremot tänkte hela varvet runt...

...denne sjuåring undgår med största sannolikhet att ingå i generation guldfisk...

Nu vet jag i och för sig inte koncentrationsförmågan hos en guldfisk. Kanske att en guldfisk kan hålla fokus i mer än åtta sekunder så det kan hända att jag kränker guldfiskarna? Vi människor däremot - vår genomsnittliga koncentrationsförmåga har fallit från tolv till åtta sekunder under de senaste femton åren. 

Ett tapp som tydligt hänger ihop med ökad digital användning. Barns hjärnor är  särskilt formbara - och nedbrytbara. I Sydkorea, ett av världens mest digitalt utvecklade länder, har läkare börjat använda diagnosen ”digital demens” om barn och unga vars hjärnfunktioner nedsatts av överdriven användning av smartphones, datorer och plattor. Symptomen är bland annat koncentrationssvårigheter, minnesförlust och känslomässig likgiltighet. Detta är väl indikation om något på att barn inte borde utsättas från överdrivna mängder digitala intryck.

Därmed inte sagt att jag är emot att barn använder teknik - för det är utvecklande och lärande. Men jag tror också på att barn ska vara ute och röra på sig, på läsning och på interaktion och samvaro med andra - barn som vuxna. Så allt i en kombination - mängden av varje är självklart individuell.

Kan hända att jag har helt fel - att det inte alls blir några långsiktiga konsekvenser av överdrivet dataanvändande. Det är ju liksom inte direkt möjligt att överblicka då den generation som växer upp nu är den första som varit utpräglat digital från tidig ålder. Snart lär vi veta mer.

Men man kanske inte ska ha mobiler och plattor som barnvakter jämt och ständigt - hur bekvämt det än må vara. Nej, inga pekpinnar - alla får göra som de vill. Men som förälder är det nog inte fel att vara medveten om den kortsiktiga tillfredsställelsen slår tillbaka senare. När det visar sig att man inte har fått en tonåring, utan en... guldfisk???

So be aware of generation guldfisk!!!  :-P

Allt i måttlig mängd så blir det säkerligen bra. Viktigast tror jag är att man ger sig tid att vara med sina barn. Och att då vara i häret och nuet - att vara närvarande - att fånga de stunderna med barnen. Snart nog blir föräldrar pinsamma varelser.

Så seize the day...


 
Yupp! Nu ser vi fram mot nästa event! Alla-❤️-dagen...
KJAAAAMIS...😘