Det råder bakningshysteri! "Alla" pratar bakning.
Matbröd som sötebröd.
Frågorna är många:
Vilket mjöl är bäst?
Vilka formar ska man använda?
Och om man inte passar sig noga kan man förvandlas till en riktig surdeg...
men det finns ju pensionat för det med...

Måste man följa recept?
De lärda säger ja - Mät nu riktigt noga, helst med våg.
Så kommer då den lilla experimenterande kemisten (dvs jag) som absolut måste testa något annan än det som står. Det kan vara att byta mjölsort, smaksättning eller, ja bara ändra helt enkelt... Det är ju det roligaste med alltihop - att testa sig fram. Och resultaten har hitintills faktiskt blivit lyckade  :-P
Sen är det ju alltid roligt att namnge sina kreationer: som t.ex. Lakritstroll, Grön Dagdröm (Green Day...), Sticky Almond Explosion (låter bättre än kladdig mandelexplosion) och Pina Coladatoppar.

Utanför Sveriges gränser så har ju svenska kockar såååå bra rykte - lol
Vår svenske stjärnkock, Marcus Samuelsson, är väl den som förändrar synen på svenska kockar utomlands. Man kan väl hoppas att någon utav de vanligaste svenska kanalerna köper in hans "The Inner Chef" från Discovery Chanel. Snälla!?

Hela Sverige bakar - Sveriges svar på Cook-Off! Här hejar man stort på svägerskans bror :-)
HEJA HEJA!!!

Och för dem som inte kan/orkar baka rekommenderas Mormors löständer  :-D