Avenged Sevenfold: Welcome to the family...

Welcome to Fröken Missnöjd, efter idag mer känd som Fröken Gnällspik...
...Ja, jag tänker inte förneka vad jag är idag. Bättre skriva av sig så slipper jag gå omkring och muttra när det blir dags för fredagsmys. På tal om förnekelse så är det mycket trafik på förnekelsen hav nu. Roddarna ror för fullt för att ta sig över till den verklighet en hel del av oss har sett komma ett bra tag nu. Vi ser ett parallellsamhälle växa fram - ett samhälle som utmärks av hög brottslighet, skuldsättning, ökad otrygghet, stora påfrestningar på välfärdssystemet. Dessutom om inget sätter i en broms kommer dessutom en social bomb att brisera. Det talas om modulbostäder - det skulle då bli kåkstäder? Kan ju bara se reaktionerna framför mig och en ökad "white flight" med en än ökad segregation och polarisering i samhället. Detta då samtidigt som människor märker att välfärd som möjligheterna till bra vård, skola, äldreomsorg blir allt sämre. Jag är bokstavligen riktigt rädd för att vi kommer få en främlingsfientlighet som blir samhällsstyrande. Då media och politiker har förtigit detta och tystat varje försök med att påpeka fakta så har bara rasistkortet dragits fram och att "åsiktskorridoren är ett påhitt från folk som inte har vett att skämmas för sina människofientliga åsikter". Jag skulle vilja säga att åsiktskapillären är skapad av sådana som tror att bara för att man vill kunna diskutera saker öppet och faktiskt försöker se konsekvenser så är man per automatik en SD:are. Pang! Dags att vakna nu! Jag röstar inte SD, är ljusår ifrån... Men jag vill ha en öppen diskussion! Att jag är politiskt inkorrekt, PiK, är en sak - men gör mig inte till främlingsfientlig för att jag vill begränsa att främlingsfientligheten ökar. Jag vill ha ett öppet Sverige - men ett Sverige där alla kan leva humant och utan hat.

Och med det så kommer vi in på nästa missnöje. "Varför slår man?" Ja, det var frågan på framsidan till senaste numret av 1177 vårdguiden Givetvis var jag tvungen att bläddra fram sidorna. Fyra sidor var det - och tänka sig - framsidan berättade om innehållet. Man slår... Alltså om vålds män mot kvinnor och om ni går in på länken så kan ni själv kolla hur många upplysningar till hjälp för utsatta kvinnor det nämndes. Menar jag att detta inte skulle stå? Självklart inte! Men det var inte ett ord om motsatsen, om kvinnors våld mot män, trots att det då finns studier som bevisar att våldet är lika illa på båda håll:
- Dagens Juridik: Män utsätts för minst lika mycket våld i hemmet som kvinnor
- svt opinion: Vi måste våga prata om kvinnors våld mot män 

Någon som tror att nästa nummer av vårdguiden kommer innehålla detta? Jag tvivlar... Jag har i alla fall lagt energi nog på att dra ett mail och påpekat fakta med en önskan om att de ska belysa den sidan också. Kom över ett litet privat test igår som en cybervän delgav mig igår. Jag återger hans berättelse:

"I vårt jämlika land gjorde jag och en kvinnlig vän ett test för några år sedan. Först ringde jag 1177 och berättade att jag hade blivit misshandlad och bad om råd var jag skulle vända mig för att få hjälp. De hade inget råd att ge mer än att jag kunde ringa polisen. De frågade inte ens om jag hade fått några skador, de sa bara att de inte kunde hjälpa mig.

Sedan ringde min kvinnliga vän upp och sa sig ha blivit misshandlad och behövde råd om var hon skulle få hjälp. Då fick hon olika nummer att ringa, samt att flera frågor ställdes om och hur hon var skadad, vilken hjälp hon behövde och om hon var skyddad och i säkerhet från mannen som misshandlat henne. Min vän svarade då 1177 att det var ingen man som de utgick ifrån som hade misshandlat henne, utan en kvinna."

Det är alltså så det ser ut i vår verklighet. Fördomar att bara kvinnor utsätts och bara män slår - fördomarna stöds och miljoner efter miljoner läggs på att upprätthålla dessa fördomar...

Sveriges spöke - patriarkatet... Och de som drar kvinnokortet i tid och otid fick nu ytterligare en sak att påvisa att spöket finns...

Twitterbarometerns twittertopp...

Såg flera upprörda röster om att det BARA var män på topp tio listan över Sveriges mest inflytelserika twittrare. Men vad sjutton... Har de tänkt att det ska kvoteras in kvinnliga följare eller...

Ska de då kvotera - börja på skolverket! Där är det ojämlikt - bara kvinnor... Sorry glömde ju - äkta jämställt enligt feministisk procenträkning... Är det någon som har hört någon gaffla om kvotering där? Nej, just det... Men minsta lilla åt andra hållet så vevas alltid hela apparaten igång. För självklart är det som så att kvinnor drabbas värst i högskolan. För det är jobbigt att bära offerkofta när fler kvinnor än män tar examen...

Om det nu var det det handlade om. Nej det var då professorstjänsterna där Kvinnor drabbas värst i högskolan, menar ministern Och jo, jag reagerade precis som Ekvalist när jag läste det. Så tack för att jag slapp göra det jobbet...

Mitt jobb är ju annars inom skolan. Nu har vår utbildningsminister återigen gjort ett utspel: DN: ”Läsa-skriva-räkna-garanti för lågstadiet införs 2017” Yey liksom... en garanti för att barnen ska lära sig läsa, skriva och räkna. Jag kan inte låta bli att fundera på vad han tror att skolan är till för. Vi tar det från början: i skolan lär man sig att läsa, skriva...

Men vår utrikesminister har ju varit på studiebesök i vårt östra grannland där det går utmärkt för eleverna. Så... "Jag har varit i Finland, där går det mycket bättre för eleverna. Hjälp. Vad ska jag ta med hem. Något som är billigt och ofarligt..."

Finland: Elever ska kunna läsa och räkna när de lämnar lågstadiet.
Svärje: Elevärr ska kuna läsa åck rekna när dom lämmnar jymnasiett.

Okej, lite allvar i tramset. Allt det som Fridolin har föreslagit idag (som tydligen inte var ett förslag utan en hint om förslag) finns redan. Fridolin efterlyser regler, rutiner och att det inte ska behövas diagnoser för att få stöd. Inget av detta är nytt. Så? Vad är garantin? Vem ska man klaga hos? Vem ska administrera tillgodo-checkarna?

Jag håller helt med om att stödet behövs. För som det är nu så sätts det in allt för sent. Men jag hade verkligen önskat att det fanns med ett HUR i hans ekvation... kanske kultur... Nej, stopp nu Sofia. Inte vara pessimist - det blir säkert bra...

Men tänk att ibland kan komplicerade förhållanden bli bara så självklara:

skola = en institution där elever eller studerande skall tillägna sig utbildning
skola = (hjälpverb för futurum) komma att

Se där, en slutsats! En skola skall riktas mot framtiden!

Så där, nu har vi gnällt av oss för idag. Nu fredagsmys!
No Excuses...