Det började med att det var betalningsdags. Ja det är ju aldrig kul...
Men mindre kul var det att kortet inte fungerade - fast det var egentligen affärens läsare som inte ville. Men det vägrade (som vanligt) expediten att erkänna. Så det blev att bege sig till en automat och ta ut pengar. Se där - inget fel på kortet inte!!!

Ett ersättningskort beställdes. Det kom på ett par dagar i brevinkastet - Tack så mycket! Instruktionerna säger "Bara att slänga det gamla och börja använda det nya". Haha Gör inte det. För då kan man få STORA problem.
Ja för det nya kortet ville inte fungera (i alla fall inte i min mataffär). Vad gör jag nu??? Okej, jag hade inte slängt det gamla. Och se - det kortet fungerade i min mataffär också. Problemet - händer det något med det gamla kortet så kan man inte beställa ett ersättningskort på det. Det kan man bara göra med det nya. Och för att man ska kunna göra det så måste det vara aktiverat...Risk för moment 22 alltså...

Det är alltid lika kul när kortet inte fungerar. Men värst tycker jag är alla expediter som vägrar erkänna att det är deras kortläsare det är fel på. Ibland så kommer då undantagen som bekräftar... Pressbyråläsarna är det glapp i. Väldigt sällan att personalen där vill medge det, och om de gör det så vet de inte vad de ska göra åt det. Förutom hon i min Pressbyrå - hon tog ett kaffekort (ett sådant som man stämplar för att sen få en kaffe gratis) och la det bakom. Fungerade perfekt! Så det har jag gjort på Pressbyråer - och då står kassörskan där, som inte vill medge att det är deras kortläsare som är glapp, och vet inte vad hon ska säga. All heder åt de som faktiskt medger att det är deras läsare som är fel!!!

Vad gör man när det inte fungerar då! Det är inte alla ställen numera som godtar ägg som betalning...

Ja, jag använder ju mitt gamla kort. Som fungerar alldeles ypperligt. Men om något skulle hända så blir det mindre roligt.
Men vad gör man då? Jo, man måste beställa ett nytt kort som sen måste initieras på banken. Jaha då gör jag väl då. Jippie...bankomaten är "out of order"...
Stackars banker de kan inte ha det lätt. Folk kan inte fixa saker i deras apparater eller ta ut pengar. Och inte är de tillåtna att ha kontanter inne på kontoren heller. Det hjälper inte hur snäll bankpersonalen än är. Besluten är tagna långt ovanför deras huvuden. Bäst att ha kontanter hemma - i madrassen kanske???

Så då var det bara till att vänta in hela långhelgen för att banken skulle vara öppen och att automaten skulle vara fungerande. Och gulliga banknissan tog på sig jackan och hjälpte mig ute vid automaten - allt för att försäkra sig om att det nu skulle fungera. Så nu kan personer som varit oroliga att jag ska stå där utan pengar sova gott igen. Suss gott söta rara  ;-)

Vad ska vi avsluta det här inlägget med då?
"Ont" gör det ju ofta när man ska betala. Så...
...Cash naturligtvis  :-)