Let's get this pink Octoberparty started...

 

                                           (Ur "Världens sötaste kalender 2012")
Rosa - inte min favoritfärg precis. Man kan väl inte säga att den matchar pippiflätorna direkt. Annat är det med söta svägerskan - hon älskar rosa - så hon kommer med stor säkerhet att gilla oktober. Måste ju nämna henne då man har blivit ett bokmärke i hennes telefon. Tänk vad små saker kan värma ett hjärta  :-)

August Strindberg skrev ju om Röda Rummet. Själv bodde jag i Rosa Rummet från det jag var 12-13 någonting och framåt. Så jag har väl haft min rosa period...
Se om vi klarar att vara rosa oktober ut!?

Varför då detta rosa oktober? Jo, självklart för att det är den månad då vi särskilt lyfter fram (upp?) kvinnobysten = bröstcancerkampanjen!
I Sverige ställs varje år mer än 7000 bröstcancerdiagnoser. Omkring en fjärdedel av all cancer hos kvinnor är bröstcacer vilket gör den till kvinnans vanligaste cancersjukdom. Mellan 15 och 20 kvinnor insjuknar varje dag. Män kan också få bröstcancer - cirka 40-talet män får varje år denna diagnos.   (Källa: cancerfonden)
http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Cancersjukdomar/Brostcancer/?gclid=CJe87M733LICFUgumAodNWMAowSka ta mig till affären ovan. Armbandet i samarbete med Missoni, till förmån för insamlingen till bröstcancerforskningen, är bara så fint - trots att det är rosa  ;-)

Och vi gör väl som tjejerna i Grease - the Pink Ladies -  skrudar oss i rosa!