...you might piss somebody off...
(Avenged Sevenfold: Critica Acclaim)


...like me...
JAN GUILLOU!!!

"Man har posterat stridsutrustade specialpoliser med särskilt häftiga tyska kulsprutepistoler utanför landets synagogor och judiska skolor. Samtidigt dånar en våldsamt aggressiv debatt på landets liberala ledarsidor om antisemitismen i Sverige. Inte, således, om den dominerande formen av svensk rasism som riktar sig mot araber och muslimer.

(----)

För dem, som vill framställa Sverige som ett antisemitiskt snarare än islamofobiskt land, är varje lögn och överdrift ett av det höga ändamålet helgat medel. Så till exempel vittnade ordföranden i Svenska Kommittén mot Antisemitism, Willy Silberstein, i SVT:s Agenda om att nu började de sven­ska judarna tala om att åter packa väskorna. Den utrerade högerdebattören Paulina Neuding, mest världsberömd för att internationellt ha spridit det befängda påståendet att Muhammed var det vanligaste pojknamnet i Malmö, har burit liknande vittnesbörd: ”hennes judiska vänner” hade också börjat tala om att packa väskorna. Underförstått att fly till Israel, precis som den israeliske premiärministern Benjamin Netanyaho tidigare uppmanade de franska judarna att göra. Vi tar ett djupt andetag och tänker efter. Mest sannolikt är förstås att Willy Silberstein och Paula Neuding bara ljuger, fast med gott uppsåt. Tanken att den svenska juden­heten börjat förbereda sig på flykt ur landet är inte bara hårresande. Den är en oerhörd förolämpning.

(----)

Vansinnesutbrottet i den liberala pressen blir ändå absurt nog ett bevis på hur omöjlig en antisemitisk hållning är i Sverige. Men samtidigt har vi ett politiskt parti i vår riksdag, med mer än tio procent av befolkningen bakom sig, för vilket islamofobin är en politisk hörnsten.

(----)

De elektroniska medierna översvämmas dag­ligen av arabhat och islamofobi och denna form av rasism är på väg att bli rumsren i vårt land. Att vettvillingarna inom den islamistiska terroriströrelsen förstått att angrepp mot europeiska journalister ger tio gånger så stor publicitet som mot poliser eller militärer får vi nog ta för givet. Om de inte begrep det tidigare så har de nu upplysts om att angrepp på enskilda judar kan vara lika effektivt. Det är den tragiska baksidan av denna kampanj och dessa hot om att packa och flytta till Israel, världens mest osäkra land för judar. Vilket beror på Israels politik."

Jo, jag vet - yttrandefrihet... Men oemotsagd ska han banne mig inte få stå!Dagens råd är att lära sig skilja mellan äpplen och päron INNAN man sätter sig vid tangentbordet! Först början med ett raljerande om tungt beväpnade utanför skolor - barnen i dessa skolor tycker inte att dessa vapnen är ett dugg häftiga! Värst av allt är att han kallar Neuding och Silberstein för lögnare. Han antyder att allt bara är påhitt - att det inte finns något judehat i Sverige... 

...Mr Hög trovärdighet själv liksom... hemlig agent åt Sovjet...

Han verkar alltså mena att allt hot, all förföljelse, samt att alla judiska föreningar måste lägga större delen av sin budget på övervakning är inget annat än paranoia. Jag kan tala om för honom att vi har 14-åriga judiska barn här som blir beskyllda, bespottade och hotade för Israel/Palestina-konflikten - jag har sett rädslan i ögonen på dessa barn. Jag har sett känslorna i minna vänners ögon - den där de fruktar för sina egna och sina barns liv. Men det är väl också bara inbillningar... Jag drar av Guillous text slutsatsen att han anser att bevakningen istället borde ske vid moskéer. Vad som totalt har förbigått honom är att det största hotet mot judarna idag kommer från islamismen...

"Högerextrema grupper ses ofta som det största hotet mot judar i Sverige men enligt Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) står personer med annan ideologisk bakgrund bakom runt två tredjedelar av alla antisemitiska hatbrott. Det vanligaste uttrycket för antisemitiska hatbrott kopplas istället till konflikter i Mellanöstern, speciellt den mellan Israel och Palestina." (Helsingborgs Dagblad)

 Men det är tydligt att det hos vissa verkar som om det är omöjligt att förstå att man kan prata om antisemitism OCH islamofobi. Det ena utesluter inte det andra. Nej då - det kan bara finnas ett förtryck. Försök håll två tankar i huvudet samtidigt...

Att han sen inte kan låta bli att lägga skulden på Israel för terrorismen som judarna nu utsatts för. Det hann inte gå lång tid innan attentaten i Paris och Köpenhamn... patetiskt ynkligt... Vi tar det en gång till - det finns bara en orsak till terror!!!

Enligt mig så tycker jag att hans artikel visar ett stort judeförakt. Jag ska sluta där - fokusskifte - av hänsyn till mig själv. För att jag är långt mer än Fröken Missnöjd tror jag ni alla har kunnat läsa er till...

"The wrecked and the jaded a place so impure
The static of this cruel world
(----)
Let the wind carry you home
Blackbird fly away"

(Alter Bridge: Black Bird)

Läs också:
- DN: Guillou hånar judars oro
- SvD: Guillous krönika är en förolämpning
- Sundsvalls Tidning: Herr Guillou är en förolämpning
- Sennerteg: Guillous enögdhet är motbjudande