Jag gillar inte att vara sjuk!
Okej, i ärlighetens namn så är det väl ingen som gillar att vara sjuk!?

Som lärare känner man sig ibland outbytbar. Behöver labba med mina elever men det får inte vikarie göra...så det är bara att pallra sig till jobbet. Jag kan ju stå upp.
Att skriva vikariehänvisningar är ingen lek. Tala om detaljerad lektionsplanering + att beskriva var alla grejer finns. En hel dags jobb bara att göra instruktionerna (bara för några ynka "enkla" lektioner), det räcker inte att skriva rep. här.
Sen spelar det ibland ingen roll hur bra instruktioner man än gjort. Vissa vikarier är jättebra, andra gör det de själva känner för. Ex. diskuterar psykologi istället för att diskutera framtidens energi...Bra NO...

Man får välja sina tillfällen att vara sjuk. Visst det låter helknäppt, med det är inte mycket tid att vifta på nu inför att alla betyg ska sättas. Idag är det mattelektioner och plugga inför ett NO-prov. Det ska väl fungera... (fingers X-ed)

Igår var det inte snön som föll. Men idag...kära svägerska...här har du din snö! Halv snöstorm ute. Det kan ju ibland finnas fördelar med att vara sjuk. Jag behöver inte gå ut i det här vädret. Halvfulla glaset - eller hur var det nu igen...?

Imorgon behöver jag verkligen kunna stå på benen: laboration i sjuan, kemiprov i åttan och matteprov i nian (Yey! Helgen är räddad...).
Det blir aldrig bra med vikarie på prov. De vet inte hur de ska hjälpa eller om de får hjälpa. Dessutom blir de stackars eleverna ännu mer nervösa när "tryggheten" försvinner...
...lite kul ändå att eleverna anser att det är en trygghet när man är i salen.
Eller så tänker de som Arkimedes "Noli turbare circulos meus"...
(Rubba inte mina cirklar)

Så snälla feber och bomullshuvud - go away! Dags att ta ut ockerhyra, så att eländet inte har råd att stanna.

Someone please - Bring me to life...