...är ju bra om det är någon service man får. Att trycka på en knapp på datorn och inte se något för att kunna svara på fem minuter vet inte jag om det är någon service att tala om...

 

Problemet jag har haft är att Telia (Felia) säger sig vara ensam distributör av bredband och TV från och med årsskiftet 2013. ComHem har sagt att de ska vara kvar i huset. Då jag har ComHem och inte har fått min digitalbox från Felia (Tack för det Akelius/Felia). Då ska man kontakta bobutiken som ligger flera mil från mig och har öppettider och telefontider som en arbetande person inte kan nyttja utan att ta ledigt...Jippie!!!

Så för att gardera mig så mailar jag igen comhem och svaret blir: "Vi kan ej se om det kommer att ske en urkoppling i Er bostad. Det är bättre att Ni kontaktar Er fastighetsägare om Ni önskar mer information om detta."

Men tid att ha folk som står i köpcentrum och vill sälja in ComHem och folk som jagar en via telefon, det har man. Man kan ju tycka att det borde ligga i ComHems intresse om de förlorar kontakten med alla Akeliushus där jag bor. Stackars tjejen i köpcentret förresten. Hon kunde ju inte riktigt stå upp och svara för ComHem när hon dök på mig och frågade om jag hade ComHem!!! Hon fick höra ett och annat. Var jag otrevlig? Nej då, men ironin var ganska bitande. Det blev en fin liten folksamling runt oss som fick lite satirunderhållning! Kanske ska satsa på Stand-Up?  :-D

 

Har jag kontaktat Akelius då...Jodå...Svaret dröjde tre veckor...Snabbast vinner, eller...? Svaret jag fick var: "Fick din fråga angående bredband och tv. ComHem kommer att finnas kvar fram till 2016-12-31. Fram till dess kommer ni som hyresgäst dock även ha möjlighet att ansluta er till Telia men enbart om ni vill. "

Inte ett snabbt svar direkt...Men service (svar på frågan) fick jag ju i alla fall...

 

Fredag...Alltid något