Ja det är vad jag i stort sett alltid har kallat bolaget. Alltid finns det något jag irriterar mig på vad det gäller dem. Så jag gissar på att det här kan bli ett återkommande tema...

När jag bytte till min smartphone så var säljaren inte världsmästare på information och jag hade som vanligt bråttom. Ledde till att jag inte har någon pott att ringa för eller en massa fria SMS - bara de 30 bolaget tillhandahåller per månad via webb. Däremot har jag fri surf. Så telefonen används till mycket förutom det som de flesta använder sina telefoner till. Inte för att ett SMS kostar så mycket. Men allt för att inte gynna de som redan har mycket.

Igår trodde jag telefonen var sönder. Ingen kontakt någonstans. Startade om telefonen som man ska göra - duktiga jag! Tack och lov så befann jag mig på hemmaplan med tillgång till hemdator och hemtelefon. Ingen information på hemsidan och försöken att ringa - Ha! "Det är många som ringer just nu, var god försök senare". Va? Inte ens en telefonkö? Nästa försök inga svar alls. Några försök senare så får jag till slut knappa in en massa uppgifter. Då som först får man reda på att "vi har för tillfället problem med vårt 3G-nät i södra Sverige". På webben fann jag första länken via twitter...Aftonbladet hade mer information. Är man så rädd att det ska läcka ut att man har problem? Är det bättre med arga kunder som överväger att byta telebolag? Ja vi ser väl alla olika på saker och ting...Bra jobbat telesnor!!!

Bra kundservice verkar det också vara...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15097214.ab

...och bra telefonförsäljning...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15120717.ab