...Ganska liknande som när dreven drar fram på de social medierna. En kraft som drar fram - omöjlig att stoppa - för att slutligen nå en sjuhelsikes urladdning.

Har haft stora delar av det här blogginlägget liggande i utkast och tvekat om jag ska publicera det eller inte. Detta bl.a. beroende på teorier om det verkligen har hänt (har sett konspirationsteorier som skulle få till och med "the flat Earth society" att häpna) till att det skulle ha varit rena orgien. Men då detta ämne fortfarande snurrar på som om detta är bland det värsta en människa kan göra så väljer jag nu ända att publicera. För drev de går igång igen och igen och igen. Drev är ett satans otyg. Man behöver inte skriva en massa förolämpande och bete sig som om personen har mördat någon. Ja, personen kan ha uppfört sig klart illa - till och med avskyvärt. Men dessa drev - oftast når man inte ut till meningsmotståndarna med dem - det har snarast motsatt effekt. Det enda som uppnås är en jäkla massa ryggdunkar från likasinnade. Den här gången är drevet mot Anders Borg. Tydligen ska det ha gått för vilt till på fyllan - så vilt till att han visat snoppen, tafsat kvinnor & män på könsorganen och skrikit hora. Media lägger glatt ut varenda detalj. Det stämmer kanske men vi vet alla hur det ofta vilseleds och överdrivs rejält och som vanligt är det anonymt. Och i sociala medier bres det på ännu mer. Vissa älskar att vräka ur sig elakheter. Vad jag tycker om denna jakt på folk och fä där man skapar ett drev med fokus på att vältra sig i andras olycka kan sammanfattas med ett ord – gräsligt och vedervärdigt. Det blev tre ord.

Jag säger inte att hans agerande ska godtas. Tvärtom är det, om det stämmer, självklart helt fel och oacceptabelt och det finns inga ursäkter. Det är ett klart vidrigt beteende som kräver ett klart avståndstagande. Inte ens om helvetet skulle frysa till is skulle jag försvara ett sådant beteende. Men kom inte och skyll på alkoholen. Alkohol är ingen trolldryck som får en att handla tvärsemot sina värderingar. Alkohol kan däremot göra att man vågar leva ut delar av en själv som man inte vågar visa annars. Jag hoppas att Anders Borg (och även andra med liknande beteende) får en tankeställare av det här. Att de faktiskt på riktigt kollar djupt i sitt inre och kommer till insikt med att de måste göra något åt det.

Tydligen så har Borgs kompisar också reagerat - klappat lite medhårs och sagt att "det händer alla" - "alla kan göra fel". Wtf? Det är skillnad på att göra ett misstag och att göra fel. Och Borg verkar vara mest ledsen över att människor tagit illa vid sig än av det faktumet att han ger en uppriktig ursäkt för sitt eget beteende.

Och detta ovan - med Borg och hans medhårskammare - skulle då vara "bevis" för patriarkatet och "alla män"-teorin. Jag tror inte för en sekund att alla de där medhårskammande männen verkligen tror att alla män beter sig så på fyllan. Det de i själva verket gör är att de försäkrar sig om sin plats hos en person med ganska så hög status. De vill absolut inte hamna i skuggan där. Sen har jag en känsla av att merparten av Borgs fb-vänner har hållit tyst och inte sagt ett dyft - detta då för att de vill behålla sin plats i Borgkretsen. (Observera att detta är bara en känsla som jag har - har alltså inte kollat någon statistik på det). Själv anser jag att det bästa hade varit att de båda kategorierna av Borgs fb-vänner hade satt ner foten och talat om att det där beteendet inte är okej.

Klart märkliga faktorer att ta med i beräkningen i den här historien - här nämner jag några av dem:
a) Borgs förklaring att han fick en blackout och inte minns något. Samtidigt så säger han "Jag har inte gjort något brottsligt." Hur kan han veta det om han inte minns något...
b) De statement vi har fått har varit från ögonvittnen - inte "hörsägen" eller "rykten". Om det nu vore så att festdeltagarna ljuger så vore det lätt för Borg att dementera det hela. Men har han valt att göra det? Nope...
c) Flickvännen Peczynski avfärdar vittnesmål som lösa rykten och från en fest där alla var fulla. Men nu är det ju som så att det inte har kommit vare sig någon bekräftelse eller dementi från de närvarande. Varför det kan man fråga sig... Men om det hade gjort det (bekräftelse om det sagda inträffade då) så ska vi alltså inte ta deras ord på allvar pga alkohol. Så alla som dricker är alltså automatiskt opålitliga förutom då Borg och Peczynski...
d) Peczynski säger att hon befunnit sig en ca 30 meter från händelsen och därmed inte sett något. Hur i helsefyr kan hon då vara så säker på - som hon ger sken av - att inget har hänt...
e) Man kan ju undra om det var personer från Kinnevik på festen. Varför avgår Borg annars om han nu inte har gjort något fel...

Många frågor - få svar. Men ingen rök utan eld osv osv osv. Men "Bara galningen tror att Borgs beteendemönster på en fest är ett bevis på det ursvenska barbariet som Borgs kompis Reinfeldt brukade mala på om. Bara idioten tror att det funkar för att styra debatten. Vanligt folk går inte på sådant där. Jag vet för jag var idiot när jag som moderat försökte kleta en full sosses hemska beteende efter en festkväll i Riksdagen på dåtidens politiska motståndare.

Anders Borg gjorde bort sig. Han skäms, och han skall skämmas.  Som offentlig person måste man hålla ballen i byxan offentligt, låta bli att bete sig som ett svin. Själv har jag gjort bort mig fler gånger än jag kan komma ihåg, om jag ens kommer ihåg tillfällena. Jag är dock säker på att jag inte har visat min penis. Jag är inte lika säker på att jag inte har kallat folk för fula, hemska saker. Det är rentav sannolikt att det har hänt. Vi är många som har gjort bort oss på fyllan, mer eller mindre, eller mycket mer. Vi lär vara långt flera som gjort bort oss på fyllan än de som tafsat och sysslat med sexuella förbrytelser mot kvinnor. Hemskt vore det annars." (iotakt)

Ett blogginlägg: Enligt Ellen Där jag håller till stora delar med om början på det hela:
"1) Orsak.
Att kalla kvinnor för hora och slampa handlar inte om att man har "varit stressad". Det är inget som orsakas av den magiska kombinationen "tre GT + två starköl + två shots jäger" (eller whatever moderater dricker). Det är en kvinnosyn som kanske TAS FRAM av alkoholen, men den ORSAKAS inte av alkoholen. Eller stress, för den delen. Jag menar, jag har varit dyngfull och jag har varit sjukskriven för akut stressreaktion, men jag vaknade inte en dag och ba "Fan, kvinnor är ju horor. Det tyckte jag inte igår. Knäppt". Det funkar inte så.

2) Formulering.
När han skriver att han "drabbades av en blackout" flyttar han skulden från sig själv. Han är också ett offer. Han har varit stressad och det tog ut sin rätt. Han drabbades av blackouten, han orsakade den inte själv. Han skriver att han ber om ursäkt till de som tog illa vid sig. Det är en enorm skillnad på att be om ursäkt för att man har uttryckt sig illa och på att be om ursäkt för att andra kan ha tagit illa upp. Antingen tycker man att det är förjävligt att säga hora eller slampa till en kvinna, eller så tycker man att det var tråkigt att nån blev ledsen. Då är det inte ordvalet, kvinnohatet, som är problemet. Då är det att nån tog illa upp."

Sen kommer det då - det andra. Suck...
"3) Bristen på fördömande.
Anders Borg verkar inte tycka det är så farligt att kalla kvinnor för hora och slampa, men vet ni vilka som VERKLIGEN inte tycker det är farligt? De som kommenterar. Inte nog med att de skriver "sånt har hänt alla", vissa går steget längre och säger att de säkert BEHÖVDE få se hans kuk. Och de BORDE få höra såna här saker. Kvinnorna, alltså. De är säkert jättetråkiga och jobbiga. Pratar med media. Det hörs ju att de är horor liksom. Herregud.

Vita män kan bokstavligt talat visa sitt könsorgan, ta andra män på deras kön, kalla kvinnor för nedsättande begrepp som slampa och hora och LIK FÖRBANNAT försvaras av andra vita män. Det är alltid alltid någon annan som är problemet. Det är aldrig våra svenska män, och OM det är det så förtjänade de nog behandlingen de fick. Kvinnorna, alltså. De kan ju inte ta ett skämt, de borde skärpa sig, tänk på de som har det jobbigt på riktigt. Och så vidare, och så vidare. Det går inte att göra fel som vit man. Och om du gör fel är det ändå inte ditt fel. Vi kommer aldrig någonsin komma vidare om vi inte börjar här."

Jag tycker att Stefan Jämtbäck har ett läsvärt inlägg. Jag håller inte med om allt - ändå anser jag det klart läsvärt. Men det han kallar "svenska hederskulturen" kallar jag för att inte hamna i skuggan hos en person (särskilt när det kommer till en med status) - som jag skrev om ganska så i början av detta inlägg. Visst har vi sett detta beteende även hos personer utan någon som helst kändisstatus. Men även där är det ju så att man ogärna hamnar i skuggan - vilket man gör om man stöter sig med sin vän. Jag har sett detta liknande beteende även när det kommer till kvinnor - dock inte i lika stor utsträckning. Så jag vill faktiskt påstå att det inte är en rent manlig företeelse. Vad vi borde kunna vara överens om är att vi bör visa civilkurage nog att fördöma beteendet oaktat vem personen är.

Mitt Twitter är tämligen stort och en hel del av den är män - de vita män som då ska utgöra patriarkatet och "alla män"-teorin. Jag har aldrig en enda gång sett någon av dem skriva nedsättande om kvinnor eller tycka kvinnor ska hålla på sig. Tvärtom så har de tydligt visat att de välkomnar kvinnor jämsides med männen på alla nivåer i samhället. Och det de har gjort det senaste dygnen är att klart fördöma Anders Borgs beteende och de som kammar medhårs. Sen kan man ju också fråga sig varför inte rabiatfeministerna har nämnt ett ord om att Borg tydligen tafsade även män i skrevet. Ptja, det anses väl oviktigt...

Vad gäller alla män - så tycker jag att ni ska läsa mitt föregående inlägg: God Damn. (Passus: så har jag fått reda på den ursprungliga innebörden om vad "alla män" betyder - det är att män våldtar, överallt, oavsett "ursprung". Det är att våldtäkt inte är kopplat bara till män med en viss hudfärg, ekonomisk klass, social status, utbildningsnivå, etc. Och vem kan säga emot detta - det är ju fakta! Men det som måste kunna lyftas och problematiseras är hur fördelningen av detta skett. Det som skapar denna klyfta mellan grupper är tredjevågenfeministerna som fått "alla" till att gälla merparten av män (som ni kan läsa om i ovan nämnda blogginlägg). Matematikläraren inom mig säger att de verkar inte ha varit psykiskt närvarande på mattelektionerna...) Om du upplever att män för det mesta uppvisar kass kvinnosyn på fester så säger det nog mer om ditt umgänge än om hur män beter sig överlag...

Jag anser att Borg har fått bära hundhuvudet nog publikt. Skämmas tycker jag dock att han kan få fortsätta göra ensam i sin kammare. Jag avslutar denna delen av mitt blogginlägg med att påpeka att av de reaktioner som jag har sett (och det är tämligen många) så är det inte svensk kultur att skrika hora och visa snoppen. Om man nu tycker det så anser jag att man är vilse i pannkakan - alltså Lost...

Lost blev även jag. Jo, det blev svart i kontrolltornet igen - då hjälper det inte att jag är världsbäst på det där med KBT. Eller så är jag bara terapiresistent. En tid inne på psykiatrins slutenvård blev det. Så just nu håller jag bara på att försöka landa i att vara hemma. Och att göra saker - bara för att jag kan. Frihet...



...att bara kunna gå en långpromenad ut i min älskade vackra skog efter det att klockan passerat "stängningsdags". Eller att ta en kaffe klockan tre på natten. Bara för att jag kan. (Okej - det sistnämnda är väl inte särskilt nyttigt för en med mina sömnproblem. Men för tillfället bara lever jag. Så kan någon snälla se till att jag sitter på händerna och inte ger mig in i meningslösa debatter. Behöver min energi efter den tid som nyss förflutit.

Eller folk som bara vill missförstå. Bara för att man inte skriver ett långt utlägg på Twitter så ska det tolkas in tusen saker till. En kvinna där som får utstå mycket skit. Långt ifrån att jag håller med i allt hon säger. För att vara ärlig - ganska lite. Men hon är rak och frank. Och när hon blev kallad rasist så surnade jag till. Då blev jag avföljd. Ja, folk gör som de vill. Men att någon kritiserar den förda migrationspolitiken gör inte denne per automatik till rasist. Men det var som att jag skulle ha gjort en lång utläggning om personens i mitt tycke ibland väl tillspetsade retorik också. (Inte visste jag att man var tvungen att göra ett långt statement om allt som tänkas kan för att inte bli GBA:ad.) Men det var ju inte det som det handlade om. Det där i och för sig en bagatell och inget som påverkade mitt sinne i sig. Det som fick mig att surna till var det där användandet av ordet "rasist" när man har olika åsikter eller att folk kritiserar den förda migrationspolitiken.

Vad man anser om den förda migrationspolitiken ÄR subjektivt - och ja, ibland framförs väl tillspetsad retorik. Men vad som är rasism ÄR INTE subjektivt! När ska det här landet lära sig skillnad mellan rasism och kritik mot den förda migrationspolitiken? Kritik mot migrationspolitiken är ju riktad mot politikerna och inte mot invandrarna. Att många ändå väljer att kalla detta för rasism är ju absurt. Rasism är att man tycker en ras (såvida vi nu har skilda raser) är superior. Att man hatar/hotar/diskriminerar personer pga av deras hudfärg. Givetvis så finns det de som är mot den förda migrationspolitiken som också är rasister. Men bara sluta blanda ihop de båda begreppen. Medan det har gapats rasism åt allt så har den verkliga rasismen fått ett ökat spelrum. Detta pga att många människor numera inte reagerar när ordet ”rasism” har skrikits – det har helt enkelt använts för ofta helt felaktigt. Dessutom så känner de verkliga rasisterna att de nu vågar träda fram. Det är ju inte så farligt att kallas rasist – var och varannan människa blir ju det numera.

Jag letar efter orden. Nazism, rasism, främlingsfientlighet, hatbrott, hot mot demokratin, stöveltramp som ger ekon från 30-talet. Det är dags att använda sådana ord nu, om vad som sker i Sverige 2017. Det hade känts bra om orden inte redan var söndernötta. Åtminstone i vissa kretsar. I er vilja att motverka rasism (för den tror jag verkligen finns) så växer NRM och annan skit + en tilltagande antisemitism. Starkt jobbat knallkorkar!

Hey stoopid...