...har jag nu tyvärr inte...
Vilket jag önskar att jag hade. Särskilt när det kommer till dem som inte lyckades så bra på det nationella provet i biologi. Att tid fanns att göra någon form av extraprov och sen bedöma det, så att de kan få ha kvar sina betyg. Men reglerna är klara - de nationella proven är starkt betgygsgrundande och jag kan inte lägga mig flera steg över vad eleverna provprestation :-( Då vore ju idén med nationella prov för en likvärdig bedömning i hela Sverige helt bortkastad. Jag har inte förr haft en grupp som har underpresterat så och det gör ont i mig. Kanske att det hade känts mindre jobbigt om det var jag som hade repeterat med dem inför provet. Då hade jag kunnat lägga skulden på mig. Ja jag vet, eleverna har ett eget ansvar också...Måste se det så. Men ååhh vad jag hade velat ha flera timmar över för att kunna ha typ muntliga diskussioner med dem var och en av dem, och på så vis få så mycket på fötterna att deras tidigare betyg skulle kunna stå kvar.
Känns som om femtio procent Fia är ett stort skämt. Särskilt som om rättning och bedömning är på hundra procents tjänst (egentligen mer om man skulle våga vikta minuterna). Hittills är jag uppe på 28 timmar den här veckan och då tillkommer två prov till den här veckan... Känns som om det finns förståelse, men ändå inte. Inte när det kommer till hur lång tid rättning/bedömning och betygsättning faktiskt tar.
Nej nog med klagande... eller inte...

...bussresan hem var minst sagt trång. Att få ett halvt säte var en kamp bara det. Som någon klok uttryckte det "vissa har höga tankar om sig själva..."

Mest fantastisk idag är ändå att min hjärna faktiskt fungerar...lite grann i alla fall... Jag lovade ju vår praktfulla kastanj i full blom...
Scenen framför är rester sen gårdagens firande av...just det kastanjen. Ja nu var inte jag med igår eftermiddag. Jag kan ju inte jobba full dag varje dag. Borde väl kallas att prioritera när man väljer att ha sina lektioner...Eller? Lite musik var det i alla fall och duktiga slöjdelever hade modevisning. Inte att glömma - mina killar och tjejer fick gå upp på scenen och ta emot pokal för seger i volleybollen. Just det hade jag väl då velat se, men det är tur att det finns kameror. Så jag har fått se det - i stillbilder :-)

Och bara för att jag är så himla rolig av mig 8-) och inte kan låta bli...
Dagens quiz: Vad har sista klippet att göra med dagens blogginlägg?