Viktig läsning!

Här kan ni läsa om vaccin är orsaken till autism!

Precis! Sådant och sådana som... ja, ibland är homeopater mer farliga och motbjudande än vanligt...

Du har brutit ett ben, du har fått en hjärtinfarkt - behandlign: homeopati... nää... skulle inte tro det. Men när det kommer till hjärnan då... vetenskaplig... my ass... Amen!!!

Däremot har vi en socialistisk vetenskap...

Metafor goes klockren...

Något som inte fungerar som ett urverk är det svenska debattklimatet. På allt fler områden går det inte längre att föra en saklig diskussion utan att de på motståndarsidan häver ur sig personangrepp, tillmälen eller även vägrar fortsätta samtal i ämnet. Läs gärna Josefin Utas som i metaforernas rike sätter fingret på hur Sverige fungerar. Värsta ämnet att försöka diskutera är enligt mitt tycke vår migrationspolitik. Läs detta:

För dessa tweets fick alltså Hanif Bali rasistepitet smetat på sig. Någon som ser något rasistiskt i Hanifs uttalanden?

Uttalandena handlar om de senaste båtarna som kapsejsat - båtar fulla med människor som smugglas över och som nu mist sina liv. Många som flyr från sina länder - men också de som vill förverkliga en dröm om att komma till Europa i syfte att höja sin levnadsstandard. Skulle det bli enklare att söka asyl på plats så skulle inte så många sätta sig på sjöodugliga farkoster och korsa vattnen. Skulle man inte veta att i Sverige får man dittan och dattan utan att först ha klara besked är det min absoluta visshet att antal människor på dessa smuggelbåtar skulle minska.

Svensk asylpolitik gynnar dem som tjänar pengar på människosmuggling. I en direkt mening är det förstås inte Sveriges fel att människor dör på medelhavet. Men de skrupelfria människosmugglarna agerar på en marknad som skapas av de europeiska staternas asylpolitik, och där är Sverige dessvärre en bov. För en flykting är det svårt att ta sig till Sverige en legal väg. Däremot är vi väldigt öppna för att ta emot de som dyker upp och söker asyl på plats i Sverige. Dessa har dock ofta tvingats att betala för att komma hit. Mer än 90 procent av utomeuropeiska asylsökande uppskattas ha tagit sig till Sverige med hjälp av flyktingsmugglare. Ingen kan säga någon säker siffra, för svensk polis arbetar sedan några år inte aktivt med att motverka flyktingsmugglare. Deras verksamhet ges mer eller mindre grönt kort när polisen prioriterar. Det kan beskrivas med att Sverige har en liberal asylpolitik med flyktingsmugglarna som grindvakter. Enda sättet att komma hit är genom dem. Vägen ur den uppkomna situationen är att i möjligaste mån ta bort marknaden från smugglarna.

Det bör bli lättare att ta sig till Sverige, utan att ta hjälp av organiserad brottslighet. Det naturliga bör då vara att använda FN:s kvotsystem. Vi bestämmer själva hur stort åtagande vi gör. Jag anser att de som flyr för att de verkligen behöver det pga förföljelse, krig etc är de som behöver fly i ett första stadium. Dem ska vi ta emot och hjälpa här. Men svenska myndigheter måste samtidigt bli mycket mer restriktiva med att bevilja asyl till dem som tar sig hit på eget bevåg. Det bör höra till undantagen och inte som nu vara den vanligaste vägen. Jag anser att störst insats är i på plats - att göra deras egna hemmiljö till ett ställe där det går att bo på. För faktum är att det är så in i h-e inhumant med levnadsmiljön för en hel del som kommit hit - och fler väntas.  Men de är så fattiga - de har det ändå bättre här... Jo, kanske... om de inte går under först. Visst det låter krasst - men med tanke på hur många som dör av undernäring, difterier och annat i fattiga områden...

Jag kan inte se att lösningen på problemet i Medelhavet kan vara att ta in fler asylsökande som söker sig den vägen. De som driver på för en sådan liberal linje fungerar i en slags symbios med flyktingsmugglarna. Om ryktet säger att vi tar emot fler ökar det efterfrågan på smugglarnas tjänster. De som smugglas har ofta fått betala en hel del - är det då dem vi behöver hjälpa mest? Ett moraliskt dilemma, visst, men det viktiga nu är att rädda liv. Man ska aldrig ställa lidande mot lidande och det vill jag inte göra heller. Men det är märkligt tyst från Team Godhet om dessa lidande i sina egna länder...

När det sen kommer till de som försöker komma hit...

Jomen visst serru... Marinen har ju båtar o personal så det blir över... Ena veckan tycka att vi inte behöver ett försvar för att i nästa vecka så ska de då skickas till undsättning. Ja, om vi haft nåt att komma med. Vilka båtar? Vilka sjöMÄN? (Hon glömde genuset där ja).

Den retoriken finner vi mycket gemensamt med från 1943...
Riktlinjer från Sovjetiska Kommunistpartiets centralkommité år 1943:
"Medlemmar och frontorganisationer måste oupphörligen besvära, misskreditera och uttrycka sig nedsättande om våra kritiker. När motståndarna blir alltför irriterande, stämpla dem då som fascister eller nazister eller antisemiter... Kopplingen kommer efter tillräcklig upprepning att bli ett "faktum" i det allmänna medvetandet."
(Jüri Linas)

Att vilja gott är en sak. Men vi ska ta mig tusan inte förväxla värme med undfallande vekhet. Dessa syltryggsoppurtunister som tar sin frihet för givet. Gäller i hög grad alla dessa kulturarbetare (de på mejerierna som gör fil och yoghurt?) som hela tiden vänder kappan efter vinden.

När kulturarbetare gör en "nej till nato" ... Thomas Engströms rant om det hela är helt enkelt

Visst det är klart att de kan tycka. Men de ska inte ses som professionella åsiktsägare i försvarsfrågan. Vad jag tycker om Nato? Jag skulle önska att vi slapp diskutera frågan och att vi kunde få leva i gullig neutral fred. Men som landet ligger och med en mycket låg förmåga till eget försvar så tror jag att Nato är vägen vi måste vandra. Men det är mitt tyckande och det är min privata åsikt som jag inte vill försöka trycka i någon annan. Jag är ingen expert på försvarsområdet - och därför skulle jag inte ge mig på att skriva något som ska anses opinionsbildande på ett område som inte är mitt...

Något att se fram emot...

(Bild via Thomas Gür)
Om ändå...

Jag förstår faktiskt inte varför dessa kulturnissar anser sig vara experter inom det mesta i svensk politik. Och att svensk media behandlar dem så - det är faktiskt ännu skummare... Hmm... Tror att SAOL glömde en förklaring i senaste upplagan...På tal om kultur...


"Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han henne." (1 Mos 1:27)  

Unholy confessions...