Det brinner överallt i världen just nu, fast på olika sätt. För mycket elände runt omkring. I Sverige har vi nu största skogsbranden sen... jag vet inte när... och det spelar ingen roll... Men vi saknar helt beredskap och resurser när något sådant här händer. Att det ska ta sådan tid att få fram rätt bekämpning av den rasande elden är katastrof i katastrofen. Mängder med människor som bara har fått lämna allt och ge sig iväg. Hemskt! Det som är fint i det hela är att det räcks ut så många händer från frivilliga för att hjälpa de drabbade - vackert!
Sen vill jag ändå sätta det i en bisarr situation - många av de som upprörs över att folk får lämna sina hem twittrar glatt om glada laxen när det är rapporter om den etiska utrensningen av kristna som pågår i Irak. I Sverige har vi ändå ett socialt skyddsnät - i Irak så flyr de till ingen vet vad. Förföljelse? Näring för överlevnad? Till total ovisshet om man skulle vilja specificera det.
Nej, ni behöver inte hoppa på mig om att jag ev. inte skulle känna empati för de drabbade här i Sverige. För det göra jag - massor. Det är bara jag som i mitt eget huvud försöker få lite perspektiv i det hela. Jag tenderar ju som bekant lätt att ta in allt som händer i mitt hjärta... och det är inget bra. Så ja, jag behöver perspektiv. Och jag behöver fokusera på olika saker - just för att inte gå in i något för djupt.
Något jag fördjupade mig i lite mer idag var hur media fördelar bevakningen... Det är riktigt snedfördelat... Men klart intressant läsning... om än skrämmande. Vet ni vilket område som är mest våldsutsatt och hur media rapporterar därifrån? Jag visst inte. Nu vet jag. Läs gärna - eller kolla bara in bilderna... hur media fördelar rapporteringen Det ger oss lite att fundera på eller hur?

Fast folk tenderar att fundera över rätt värdsliga saker oftast... som vad jag har i min vattenflaska... Luftfuktighet idag var HÖG! Och AC:n på gymmet är... inte alls... så jag visste redan innan hur mitt benpass skulle bli... svettigt... Men det där verkar inte bekomma mig... samma studsande energiboll som vanligt... det var då det undrades vilken energidryck jag gick på och om han kunde få lite... detta frågat utav en av de som bälgar proteinshakes... Han bara skakade på huvudet när jag svarade... "Varsågod, det finns gratis i kranen." Just det - bara vanligt vatten! Så mycket för de dyrkade tillskottsdryckerna... så mycket med att man måste ha dem var det med det...
...men något som är ett måste är radioprogrammet jag lyssnade på idag. Här: dagens radio - det ni ska lyssna på börjar ca 28:30 in i programmet... Lite skrämselhicksvarning på den dock. För när den ena är klok så har den andra en verklighetsuppfattning och världsbild som är klart annorlunda... och då är jag snäll när jag säger det. Men hon verkar inte ha varit speciellt vaken på samhällslektionerna med tanke på att hon fick ihop personlig frihet med kommunism. Och för mig som jobbar med barn... Jösses! Prata om att barn ska ha en större suveränitet - att föräldrar har för mycket makt och utövar härskarteknik över barnen. Och sen när blev det ett likamedstecken mellan att härska över och uppfostra? Och nej hon pratar inte om 15-17 åringar, hon pratar om barn i förskoleåldern. Alla barn ska få bestämma allt - oavsett ålder. Förstått något om att med en ökad frihet krävs ett ökat eget ansvar. Och att det kräver ett kognitivt tänkande som vi vet ökar med åldern... Näää... Yrmössa till henne liksom... Intressant hur hon skulle låta efter en vecka i förskolan med tjugo stycken treåringar att ha hand om...
Kan tänka mig hur hon skulle känna sig efter det... afterlife...