...nja... skulle nog snarare säga att det var Yeti som svungade sina tårar mot oss... hagelkorn stora som golfbollar... AJ! säger jag bara... Och nej, jag överdriver inte... för under ca en minut så var hagelkornen så stora, sen blev de lite mer hanterbara i stenkulestorlek... yeck!!! Jodå, de grumlade sikten de kornen också... och jag som i vanliga fall är så klarsynt... Hur många andra i ett helt annonsblad ser detta:

Jag bara "Nej tack - det skulle få PISA att gå upp i atomer" och sen tänker man på de elever som undrar vad man ska ha matte till - det finns ju miniräknare... liten suck...
Kan ju tänka mig att ni tror att jag sitter och läser annonsblad. Men det gör jag inte. För mig som är mattelärare så hoppade den där åttan ut från bladet och bara skrek "här är jag"... nästan i alla fall... haha... :-P Det är ju jag och dessa siffror, denna underbara matematik... Den vet att få igång mig... Som när det ramlar in ett meddelande...   

Utan att tänka så hade jag papper o penna igång. Mattekuggarna i hjärnan hade startat automatiskt... En matematisk reflex... ;-)
Undrar ni över "Kan lova att det gjorde ont" så var det en diskussion om den nya studien att paracetamol inte hjälper vid ryggskott. Min vän hade också läst den studien... Om jag tyckte det var en nyhet? Neeee... Minns ni min rygg i december? Då var detta läget...

--------------------------------------------------------------------------
Mer svart - min rygg... Inte bokstavligt alltså, men nej den är inget rolig. Var ju spännande att försöka ha lektion igår. Mattelektion med åttorna, kan ju tala om att elevbänkarna är för långt ner. Inte heller kan jag sitta still och eleverna komma till mig för hjälp. För sitta är det sämsta. Samtidigt som jag på olika sätt försökte hjälpa dem och inte tro att ryggen skulle gå rakt av - jo man ser för rolig ut när man försöker resa sig igen och ryggen inte vill... Men till samtidigt... Samtidigt så sprang jag runt och kollade på telefonen. Vårdcentralens mekaniska röst sa att de skulle ringa mig 8.15. Klockan blev 8.20, 8.25, ... 8.45 ringde det... De tyckte jag skulle ta fler Alvedon - man får ta åtta per dygn. Inte samtidigt sa jag - och tackade för mig och sa att jag besöker en akutmottagning istället. Så det gjorde jag, väntetid kan vara lång... Men! Dit jag tog mig var det ingen väntetid alls. Tur med lite tur... Doktorn kunde utesluta diskbråck i alla fall. Dessutom tog de blodprover för att utesluta annat knas i ryggen. Recept på starka piller också. Jag gillar ju inte piller överhuvudtaget. Men hellre en citodon än åtta Alvedon på en gång... 
För er som undrar hur jag sitter när jag skriver det här? Svaret är - jag sitter inte. Och inte ligger jag eller står heller. Stationär dator står där den står. Tack för att man har sittunderlägg så man har något att ha knäna på. Ett knä i taget, variation är det bästa. Och så får man bara nyttja datorn korta stunder i taget. Nej, ni vill inte se hur det ser ut...
---------------------------------------------------------------------------
...så den där studien kan vara något för en del vårdcentraler att ta del av...
...nej nu ska jag vara snäll... Karma och allt det där... 


Vad jag skulle säga om den där spindeln IRL... Jo du... Dear God...