...men man vet att det är måndag och ny vecka har börjat när bussen är försenad. Jo jag vet att jag skrev det förra måndagen också...
...se där - man vet att det är måndag och ny vecka...
Fattar inte att det ska vara så svårt för bussen att vara i tid. Måndagschaufförer = måndagsexemplar??? Tacka vet jag han som körde i fredags: "Goddag-Goddag -farbrorn". Jo jag kallar honom så, för han säger goddag goddag till alla som stiger på. Fast på morgonen säger han såklart godmorgon godmorgon. Skulle inte förvåna mig om han, när han kör kväll, säger godkväll godkväll. Men jag kan ju inte hålla på och byta namn på honom, eller? Kärt barn har ju många namn! Och han är min favorit bland alla busschaufförerna som kör här. Inte bara att han är trevlig - han är i tid och kör så att vi kommer fram i tid. Det - det är en merit. Jag gillar "tvillingarna" också - kanske lika bra? I början tänkte jag "stackarn - vad många turer han får ta" - sen fick jag reda på att de var två. Se där - tre favoriter. Kan man inte lägga om deras turer så att det alltid är någon av dem när jag ska åka. Så ofta åker jag inte. Okej då, det finns några till som är okej.
Sen finns det en hel uppsjö utav de som inte är så roliga. Kör fram bussen sent, kör som galningar, hittar inte gaspedalen etc etc. Värst ändå är "sura farbrorn" - ser alltid ut som han svalt för många citroner (behöver nog omedelbar lemon-aid...). Dessutom väl framme så envisas han att stanna så långt fram att avstigning fram är omöjlig. Det är ju inte som så att det kryllar av bussar där så tidigt på morgonen, så det finns ingen anledning att köra så långt fram. Jo jag vet "ingen avstigning fram" - men det är sista hållplatsen, så alla måste gå av. Vore det inte bättre att se till att vi kom av "fort som f-n" så han slapp oss sen?
Och för den som undrar - namnen är inget som jag hittade på nu. Ytterligare en av mina fantastiska förmågor - att sätta namn på folk... Vissa sätter sina etiketter på sylt- och/eller ättiksinläggningsburkar. Jag sätter mina etiketter på annat sött och surt ;-)

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jo det har det väl. Men inget jag kan skriva om här. Det kan jag vara lite Fröken Missnöjd över. För jag skulle behöva skriva om det det gäller så pass mycket, att det inte skulle vara samma sak längre. Får nöja mig med att skriva sådant i vanliga worddokument där det inte är någon risk att fel ögon fastnar på texten. Lite av ett gissel med tystnadsplikt. Kan bara säga att ordet kränkning finns med - nej det gäller inte mig. Punkt.

MMS berättar att det är fler som gillar kakor. Om de bestämmer sig för en tillplattad favorit eller ett smalare alternativ återstår att se... Billiga silikon?muffinsformar säger bilden också och billigt jättebra schampoo i megaflaskan. Tack så mycket :-)

Just det - gnällt lite över matteboken har jag också gjort. Jag fullkomligt tycker att "pröva-dig-fram-tal" är totalt förkastligt. Vad finns det för anledning att sitta i tio minuter med att testa sig fram med olika siffror? Inte är det problemlösning inte. Vissa tal går att lösa på ett sätt som inte innebär testning - men då är det med en metod som i bästa fall kommer i slutet av årskurs nio. De flesta är sådana som kan lösas vackert (enligt mig) först efter genomgångna svårare kurser på gymnasiet. Så boken menar att man ska sitta där och testa och testa och testa...
"Matte är tråkigt" får även för mig en innebörd!
"Don't quit - always keep trying" - Ja det gäller för det mesta i livet. Men i de här mattefallen handlar det om att inte ge upp. Det handlar helt enkelt att vara smart och lägga energin på att lösa riktiga matteproblem.
Men annars i livet gäller...