Kolla in tjejen! 10 år - fantastisk! och håller så hög nivå 💖

Emergency...

Jag säger bara WOW!!! Ett under att människan inte har dött ut för länge sedan...

Den nya sitt-skatten. Eftersom sitta är det nya röka. När kommer den? Samt förbud mot att sitta på allmän plats. Och Ikea måste gömma sina stolar under bordet... hm disken. Dags att börja bunkra stolar kanske? Förbudsministern får mig att vilja börja röka och nästan så att tanken slår mig om jag kanske inte skulle ta och sluta träna. Fast det kommer aldrig att ske - hur mycket motvallsgen som än slår in. For the record: raljerar inte över satsningar på bättre folkhälsa. Men att hävda att sitta är bland det farligaste som finns är absurt!

Känns nästan som om han varit i kontakt med denna myndighet...

Oooops - de sitter och de PRATAR snus. FÖRBJUD!!!

Att sitta är ett förstadie till ligga?

Nu börjar vi närma oss låg nivå...

Bottenvåningen - måste det kännas surt att bo på... Nedstämdheten...

Den kommer särskilt när tröttheten bara sköljer över mig. Jag . Vill . Sova .

Inte bara jag...

Så sött 😌

Nätterna går vidare - blogginlägget går vidare - schlageråbäket går vidare...The whole Drottninggatan...

FLASH!

Amerikat har upptäckt det idiotsäkra sättet för att få sitt folk att hålla sig undan Europa och européer... 😁

Phew! Som om inte själva alltet kring eurovision är ett spektakel i sig...

För naken och ställning...

Snälla bostadsorten... 😨
När man läser efter sin egen humor... 😁

Uhu? 🙈🙈🙈

Vissa saker är bara som gjorda för att tolka på ett sätt. Vilken tolkning man själv lägger in - ska nog inte säga mer nu - men ni får tolka det hur ni vill att jag för någon veckan sedan fick hålla en föreläsning om meloner för ICA's kassanisse...

ICA...

Jag brukar använda badhandduk när jag har badat... 😨

...och det här stället sen då...

...varje gång jag går förbi så tänker jag "wokad prinsesstårta någon?" eller varför inte en pad biskvi? 😁

Att få samtolkning är inte alltid så lätt. Ibland kan det bli roliga saker utav det. Och ja - det är en sak att tolka saker tramsigt med vilje mot att inte kunna se vad det egentligen ska vara. För att hjälpa till med sådan förståelse är läsning bra. Det hjälper dig att förstå världen runtomkring dig. Ju mer du läser, desto bättre kan du läsa.

Hur stor andel av befolkningen kan läsa och verkligen? Antagligen färre än du tror. Den starkaste myten om läsning är antagligen att i vår moderna, utbildade västvärld kan alla läsa. Många kan hanka sig fram något så när - men när man säger "att kunna läsa" så finns det vissa kriterier man brukar titta på. Den undersökning för 15-åringar som heter Pisa, delar in läskunnigheten i olika nivåer mellan ett och sex. Den som klarar nivå ett kan läsa vad som står på vägskyltar, information om öppettider eller annan mycket kortfattad text där det bara finns ett enda tydligt budskap.

På nivå två krävs att man kan utläsa huvudtanken i en text där informationen finns att hämta på ett enda ställe och är ganska tydligt utskriven. På nivå tre krävs att man kan hitta information på flera olika ställen i texten och sammanfoga den för att härleda textens huvudtanke. Först på nivå fyra kan läsaren hitta information som bara är underförstådd i texten, och ta till sig en text om ett ämne som man inte visste något om i förväg.

En dagstidning ligger ungefär på nivå tre. Läroböcker i olika skolämnen kräver en läsnivå på minst två. Och för att kunna läsa en roman med behållning, skriven för vuxna, krävs oftast minst nivå fyra. Så vilken nivå är "att kunna läsa"? Pisa har satt den gränsen vid nivå två, en slags miniminivå för att man ska kunna ta till sig några andra kunskaper i skolan. Det visar sig att nära på 20% - alltså nästan var femte - av EU:s 15-åringar inte når upp till den nivån.

Svenska elevers läsförmåga har rasat. Andelen icke läskunniga har ökat från 13 till 23 procent på tio år. Könsskillnaderna är stora; var tredje pojke hamnar på nivå ett i läsning. Svenska pojkars läslust har minskat mer än dubbelt så fort som bland pojkar genomsnittligt sett i OECD. Detta sker samtidigt som läsförmågan blir allt viktigare för att kunna få och behålla ett arbete, sköta sin hälsa, delta i det sociala livet, ha god självkänsla och vara en fullvärdig konsument och medborgare.

För att vi har en fördumningsindustri på gång...


(nyteknik)

...så indoktrinerade i postmodernt genustjosansvejsan att de faktiskt tror att det har med jämställdhetsarbete att göra. Så DET bara SKA appliceras på allt - vare sig det passar eller ej...Tänk om man går en INGENJÖRSUTBILDNING i FORDONSTEKNIK- , ja då kanske det är som så att motorer, kolvar och bromsskivor ÄR det mest adekvata att syssla med. För om de vill ha in massa genus istället - ska de plugga ett år längre eller ska något bytas ut och i så fall vad, motorerna eller?

Att införa genus i utbildning med syfte att öka andelen kvinnor är fel. Teknik bör inte ha ett genusperspektiv av samma anledning som att kvinnor inte bör reduceras till ett kön. Genom att antyda att kvinnor skulle känna sig mer hemma bland ”kvinnligt” klassade attribut gör debattörerna precis det dem själva vill förhindra; placerar människor i fack och tilldelar dem egenskaper. Men det här med att motorer, kolvar och bromsskivor skulle vara manliga attribut? Jag hänger faktiskt inte med alls - vi ska inte köna barn och med leksaker så ska det inte finnas pojk- och flick. Men jäklar i mig - motordetaljer ha manliga attribut. Ett konstprojekt à la social konstruktion skulle jag vilja säga...

Ni får ursäkta - men jag har undervisar i teknik och fysik där vi pratar ellära, mekanik, motorer mm och aldrig har jag någonsin stött på att dessa ting skulle vara manliga attribut. Hur sjutton uppstod alla dessa tokigheter?

Och nog tusan blir det galnare...

Jag säger bara: LÄS TOKLANDET om det! Jag orkar inte med mer genustjosansvejsangalenskaper...

Visst finns det saker i samhället som behöver analyseras ur genusperspektiv - men när det håller på så här - så blir det bara tramsigt!

En röd cykel med cykelkorg döpt "F 12" och en blå sportvariant döpt "Helmer". Förlåt men jag skrattade högt när jag såg det - har en vag känsla av att den där cykelfabrikören inte har läst genusteknik...

Som ni märker så gillar jag att tramsa själv - men då vet jag om att det är trams, jag tror inte tramset är på riktigt. För nog kan vi tycka att vi bör få fler tjejer intresserade att gå teknikutbildningar (likväl som vi behöver få fler killar intresserade av att bli förskollärare. Men det hör vi väldigt sällan något om från genusvetarna - liksom det att fler tjejer bör satsa på det här med gruvdriftsteknik, renhållningsteknik (som sopavfall) mm). Men! Det sker inte på genusnivå - att öka intresset för teknik redan i yngre år - alltså på geninivå...

Inte direkt geninivå...

Ja jävlar... 😩🔫

Ja, det var min reaktion när jag såg den i tidningen - jo, artikeln är från 2014 - men det bekom inte mig. Att klä på en staty efter att vi passerat 1970 är enligt mig trams. JÄTTETRAMS!

Att det var just MP? Jo, lite kul - då det handlar om att lägga icke-naturliga saker till naturen. Men det var det enda. Inte en annan tanke på att det skulle ha med cirkus-MP att göra. Jag hade för tusan reagerat likadant om det var min mamma som hade klätt på en staty!

Så det fick jag förklara för någon som tyckte jag höll "låg nivå" - som trodde jag ville misskreditera MP. Men ingen fara på taket där. Dock tycker jag att personen kunde kollat min feed och sett mina tidigare tweets så hade nog aldrig denna lilla sak inträffat. För jag fick medhåll i att det känns som något puritanskt frikyrkligt tilltag.

Att en hel del till min tweet har skrivit MP stollepartiet - mm. Det är ändå en okej nivå. Även om min reaktion som sagt INTE var på MP. Sen har hur många som helst då skrivit MP och islamistpartiet. Och det gillar jag inte alls! För då har man kommit långt ifrån syftet med min tweet. Och där tror jag att jag fick förklaringen till att en tvåårig artikel låg så synlig på webben - att flera kopplat ihop det som hände då med cirkus-MP. Folk givetvis skriva vad de vill - yttrandefrihet you know. För ingen kan hållas ansvarig för vad någon annan sen skriver i efterhand. Och det är något jag alltid har tyckt. Inget GBA här - som med de stackars glassarna...


(SvD)
...i samma associationskategori hittar vi också 88:an och en lakritsglass. Så GB-glass står för "guilt by glassociation"? Det är så det blir när man tolkar in saker som inte finns och när man själv har en föreställning om vad saker kan betyda eller vad olika personer och kön kan tänkas gilla.

JA - för vad gillar kvinnor...

Cirklar och K:n??? Ursäkta mig - men för min del handlar det mest om att sortimentet inte är så särskilt roligt och att varorna är ett antal kronor dyrare än i vanliga affären. Så hur det kommer funka? Tja, som bensinmack och som "nöden-har-ingen-lag-mitt-i-natten" typ. Alltså som innan...

Så smart!!!

...för visst är det en alldeles strålande idé att ha vita sockor när man ska springa i skogen...

Strålande - sagolik - är i alla fall naturen - när man springer förbi i soluppgången...

...breathtaking...

...utsikten under dagen...

...är inte heller den helt fel...Jo tack - det var en utmaning...


Nej Lyckokryss! Ett korsord som tar under halvtimman är INTE en utmaning! Det är som ett pussel som det står 2-3 år på - och så fixar man det på 3 veckor...🤐

Utmaning - ja det är härliga smarta skämt:
-------------------------------------------------
1. Einstein, Newton and Pascal are playing a rousing game of hide and seek. Einstein begins to count to ten. Pascal runs and hides. Newton draws a one meter by one meter square in the ground in front of Einstein then stands in the middle of it. Einstein reaches ten, uncovers his eyes, and exclaims "Newton! I found you! You're it!" Newton replies "You didn't find me. You found a Newton over a square meter. You found Pascal!"

2. A mathematician and an engineer decided they'd take part in an experiment. They were both put in a room and at the other end was a naked woman on a bed. The experimenter said that every 30 seconds they could travel half the distance between themselves and the woman. The mathematician stormed off, calling it pointless. The engineer was still in. The mathematician said "Don't you see? You'll never get close enough to actually reach her." The engineer replied, "So? I'll be close enough for all practical purposes."

3. A buddhist monk approaches a burger foodtruck and says "make me one with everything." The buddhist monk pays with a $20 bill, which the vendor takes, puts in his cash box, and closes the lid. "Where's my change?" the monk asks. The vendor replies, "change comes from within".

4. Jean-Paul Sartre is sitting in a cafe revising his first draft of Being and Nothingness. He says to the waitress, "I would like a cup of coffee please. No cream." the waitress replies, "I'm sorry sir, but we're out of cream. How about with no milk?"

5. Noam Chomsky, Kurt Godel and Werner Heisenberg walk into a bar. Heisenberg turns to the other and says "Obviously this is a joke, but how can we tell if it's funny?" Godel replies "We can't know that because we're inside the joke." Chomsky says "Of course it's funny, you're just telling it wrong."

6. It's hard to take kleptomaniacs and puns seriously. Why? They take things literally.

7. What do you get when you cross a joke with a rhetorical question?

8. Three logicians walk into a bar. The bartender asks "Do all of you want a drink?" The first logician says "I don't know." The second logician says the same. The third says "Yes!"

9. A Roman walks into a bar and asks for a martinus. "You mean a martini?" asks the bartender. The Roman replies, "If I wanted a double, I would have asked for it."

10. Another Roman walks into a bar, holds up two fingers, and says "Five beers please!"

11. A logician's wife is having a baby. The doctor hands the baby to the dad. His wife asks if it's a boy or girl. The logician replies "Yes."

12. Boy I tell ya, entropy ain't what it used to be.

13. How do you tell the difference between a plumber and a chemist? Ask them to pronounce unionized.

14. Why do engineers mix up Christmas and Halloween? Because Oct 31 = Dec 25

15. Pavlov is at a bar enjoying a pint. The phone rings and he shouts "Oh! I forgot to feed the dog."

16. Helium walks into a bar and orders a beer. The bartender says, "Sorry, we don't serve noble gases here." Helium doesn't react.

17. Shrodinger's cat walks into the bar and doesn't.

18. A Higgs Boson walks into a church. The priest says "We don't allow Higgs Bosons in here." The Higgs Boson replied, "Well, without me, you can't have mass."

19. A programmer's wife asks him to pick up a loaf of bread and, if they have eggs, get a dozen. The programmer comes home with a dozen loaves of bread.

20. There's a band called 1023MB. They haven't had any gigs yet though.
------------------------------------------------
(highperspectives)
Tänk vad man missar om man inte förstår detta  🤗

Världen klarar sig nog ändå. Men vad missar världen genom att inte ge introverta samma villkor att utvecklas som extroverta? Styrkan hos introverta:

"Genom sin natur brukar introverta bli passionerade kring en, två eller tre saker i sitt liv. På grund av deras passion för idén så kommer de att bygga allianser, nätverk och anlita experter för att göra allt man kan för att det ska kunna bli verklighet", säger Susan Cain.

Vidare: "...det är en myt att introverta är blyga, utan det handlare snarare om att man får energi av små grupper och tappar energi i större sociala sammanhang.
Introverta har heller inga problem med att spendera långa stunder med sig själv, vilket kan vara en fördel för en entreprenör. Duktiga entreprenörer ger sig själva den ensamhet de behöver för att tänka kreativt och originellt – att skapa någonting från ingenting. Det är så introverta fungerar."


Någonstans läste jag en artikel där det ansågs att extrovertas ständiga stimulansbehov gör att dessa bildar sig en uppfattning medan man talar och att det leder till att det kan bli svårt att hantera de stora frågorna kring verksamheten. Att ensamhet dränerar dem och det är inte like kreativa om de spenderar för mycket tid själva.

Mer kan man säga att introverta litar mer på sin "inre kompass" än på omgivningen och därför heller inte behöver stämma av med omgivningen vad den tror om en viss idé. Man går heller inte igång på priser eller massmedial uppmärksamhet på samma sätt som extroverta och har också enklare att ta misslyckanden. Vissa har till och med angett att ett problem för extroverta är att de kan skada relationerna med en kund genom att de inte är tillräckligt inlyssnande, utan redan tycker sig veta vad kunden har för behov.

Studier har visat att introverta ledare ledde till bättre resultat och högre vinst - extroverta var visserligen bättre på att leda passiva anställda som behöver en viss riktning, medan introverta var bättre på att kanalisera talangen hos kreativ personal och sedan hålla sig ur vägen. Huruvida allt detta stämmer eller inte vill jag inte uttala mig om. Jag tycker att man ska försöka se till varje individs styrkor och se till att utveckla dem. Samt att det kan vara bra att vara medveten om sina mindre starka sidor - vilket gör att man kan vara uppmärksam på fallgropar och nå sin fulla potential.

Det viktiga i det här är väl mer att faktiskt glömma fördomar och myter om introverta:
De är blyga och anti-sociala.
De är dåliga ledare
De är alltid tysta
De är deprimerade
De är bara bokmalar och nördar
De är arroganta

Introvertas lyckliga utrymme är ett tyst sådant med mindre avbrott. Samhällets syn på att om man inte visar upp hela sitt register för alla - utan att man behöver sin egen space för att tanka energi - gör lätt att introverta känner en press att passa in i den utåtriktade andan. Detta i sin tur kan då leda till att introverta är känsligare för att bli deprimerade, och eller alternativt att oftare få ångest och panikattacker av yttre förväntningar. Fick fatt på ett radioprogram där den som skrivit "Ingen Panik" - Per Carlbring - mästerligt förklarar om panikångest och paniksyndrom. Lyssna!

Ett annat tips på samma ämne är "Jag är inte galen". Här en videointervju med Anna Lithander. I boken skriver Anna "om när hon drabbades av panikångest, något som idag klassas som en folksjukdom. Det är en skambelagd sjukdom som dock är både ofarlig och behandlingsbar. Men vad sker egentligen i kroppen vid en panikattack? Varför drabbas kvinnor oftare än män? Är symtomen en reaktion på vårt sätt att leva idag? Bokens medförfattare, psykologiprofessorn Per Carlbring, är en av Sveriges ledande experter på panikattacker och i boken delar han med sig av sina erfarenheter av hur man kan hantera panikångest med kognitiv beteendeterapi."

Det här med psykiska sjukdomar - många som verkar ha haft en släng av än det ena och än det andra. Cissi Wallin säger det så j-a bra:

Jag är ingen trenddiagnos. Jag är på riktigt! Det går en massa föreställningar - och så sägs det en hel del som är bara tokfel! Som:

"Du är inte den enda som mår dåligt": Att säga så till en person som lider av depression förminskar känslorna och måendet på ett brutalt elakt sätt. Skulle någon må bättre för att man vet att andra också mår dåligt eller? Allas mående måste tas på allvar. Det är inte som att många får höstförkylningar liksom - när man kan kraxa och snora ihop...

"Det är bara en fas": Nej, det är inte bara en fas. Det är en kamp som för många av oss tar år att vinna. Det finns de som är deprimerade stora delar av sina liv - är det bara en fas för dem också? Nä, säg inte att någons depression bara är en fas som kommer "gå över" av sig självt för det är inte sant. Även om det vore jäkligt bra om det bara gick över som en förkylning. Adekvat hjälp är ett och två är den egna insatsen. Eller som att fråga varför någon är deprimerad... Seriöst? Det man önskar sig som deprimerad är så klart att inte vara deppig. Enkla svar brukar ha enkla lösningar, och här finns inga enkla svar och lösningar - det ska gudarna veta... 

"Du har ett så bra liv, du borde vara tacksam istället": Alla varianter av den meningen borde bara bannlysas! Tro sjutton att många av oss vet att våra liv är bra på papper - ska man då förutom depressionen och ev. GAD brottas med ångesten att man ändå mår dåligt? Känslorna kring detta kommer försvinner för att någon försöker övertala en om hur vackert livet är. Depression är en sjukdom och inte ett val att vara "otacksam". När man är deprimerad känner man sig inte stark och det hjälper inte att andra människor försöker bygga på känslan av att man är misslyckad som inte ens kan kämpa sig ur en depression på en vecka eller två. Folk som undrar hur en som till synes har allt kan lida av depression, frågar ni också hur folk kan ha astma när det finns så mycket luft?

"Tänk positivt istället": Bara nej alltså! Många av oss försöker tänka positivt för allt vad vi kan - vilket kan vara ett sätt att bara orka sig igenom. Men att tro att positiva tankar skulle vara något universellt botemedel - det är bara förminskande. Och dessutom kan det verka kontraproduktivt. Försök att stötta och finnas där för den som mår dåligt utan att försöka dig på att läka dem med dina kommentarer och tankar. Lyssna och bara visa att du finns där.

För med depression och ångest - det är känslor, likväl som paniksyndrom är en känsla som ger fysiska symptom som är i högsta grad verkliga. Fruktan man känner ÄR en känsla och inte en sanning - och som alla känslor går det att lära sig att kontrollera dem. Men det tar tid och det kräver beteendeförändringar. För att något upplevs som farligt - det är däremot sant!

Den här bilden har väckt många känslor:


(Foto: David Lagerlöf)

Först vill jag ta upp att jag anser att vår yttrandefrihet och demonstrationsrätt är nummer ett här. Så i det avseendet kan vi väl då se att hindra detta tåg inte är rätt. Att vilja förbjuda? Vart drar man gränsen i sådana fall för demonstrationsfriheten?


(blt)

"Det är Sveriges Kommunistiska Parti som står för åsikten. För de fram en skrämmande och extrem uppfattning? Ja, utan tvekan. Bör de förbjudas att framföra sina åsikter? Likväl som nazisterna så har de avskyvärda budskap. Vad de tycker vet vi alla. En skrämmande och extrem uppfattning? Ja, utan tvekan. Bör de förbjudas att framföra sina åsikter? Ja, tycker tydligen många

Detta är två rörelser med ett gemensamt mål. Historiskt sett har de flutit in i varandra – de kallades ”oxfiléer” på 20-talet: Bruna utanpå, röda inuti. De vill bekriga alla som inte är som de är och som inte delar deras skruvade uppfattningar. Upplysningsvis har dessa rörelser tillsammans gasat, svultit och skjutit ihjäl så många miljoner människor under 1900-talet, och har ställt till med mer lidande på den här planeten, än vad som är mänskligt fattbart. Det är helt enkelt svårt att se skillnad på dem. 

Rasism, säger någon, är en legitim gräns. Det kan man förstå. Men uppmaningen att skicka skattesmitare till arbetsläger, för omskolning får man förmoda (eller något ännu värre), är också ett budskap som är ganska hårdsmält. Många skulle nog tycka att det var en legitim gräns, det också. Men - våra vida yttrandefrihetslagar är stiftade med en tanke i grunden. Inte bara att alla ska ha rätt att höras, vilket är givet. Men också att det omgivande förmodat demokratiska samhället ska vara så starkt, och motarbeta politiska och religiösa avarter så effektivt, att de inte blir en politisk kraft att räkna med.

Hellre det, har lagstiftarna tänkt, än att förbjuda människor att framföra sina budskap. Det är i grunden en god tanke, värd att vårda. Och det ställer höga krav på var och en av oss. Krav som vi måste leva upp till, nämligen: Våra yttrandefrihetslagar vilar på att vi andra bjuder demokratiskt motstånd. Den som tycker samhället är snett ute och att människor har märkliga åsikter, uppmanas härmed att engagera sig, politiskt eller i civilsamhället på annat vis. Demokrati ska inte serveras, utan levas. Därtill krävs förstås en rättsstat som fungerar och tar hand om rena förbrytare. Men att ropa på förbud stoppar inte dessa mörka krafter. Då vore världen enkel."

Jag kan förstå de som är upprörda över de som vill sätta stopp för yttrandefriheten (hur vidriga vi än finner budskapen) och samtidigt fördömer nazisterna - för det är så jag känner. Vad jag finner oerhört märkligt är dock att mitt twitterflöde verkar vara mer upprört över att bilden eventuellt skulle vara arrangerad än det faktum att vi har nazister på våra gator 2016.

Samtidigt som jag inte anser att ett beteende att hindra demonstrationsfriheten är rätt och definitivt inte att två fel gör ett rätt så känner jag ändock att bilden visar ett mod. Som ni märker är det delade känslor - men det är mina känslor - inte en sanning och inget som någon annan behöver känna. Jag hade i alla fall inte vågat ställa mig i vägen för 300 nazister (hur planerat det hela eventuellt än är). Inte själv, i alla fall. Jag hade behövt fler av vid min sida för att våga. ”Mod innebär inte avsaknad av rädsla – utan handlar om att inspirera andra att överkomma den.” (Nelson Mandela)

Att jag när jag skriver detta får till svar att folk är mer rädda för islamister. Jo, men jag tycker lika illa om nazister som jag tycker om islamister och andra rasister och mördar- och våldsextremister. Hat är en destruktiv känsla - men dessa ideologier är något jag verkligen hatar. Inte så att jag låter hatet ta över och äta upp mig, det är det inte värld. Däremot så kan man på alla sätt ta avstånd från dessa - och då menar jag hela högen av skitideologier - för alla är ta mig tusan vedervärdiga. För min del så kan de dra dit solen aldrig någonsin har eller kommer hitta en endaste ljusstråle. Det betyder inte att jag vill förbjuda eller inskränka yttrandefriheten - det är bara en önskan om att världen var bättre och att dessa inte fanns.

So what om bilden nu skulle vara arrangerad. Hur kan det vara mer upprörande än att det handlar om nazister - är folk på väg att glömma?


(se gärna alla avsnitten)

...på väg att glömma deras strävan efter "en ren arisk ras"? Fy fan!!!

Dessutom så fick jag en massa statistik över hur små nazistpartierna är - hur få röster de fick. Som om det var det jag efterfrågade? Att det då kommer från personer som gör allt för att visa hur otryggt Sverige nu är trots att det finns statistik som visar på att så inte är fallet. Man kan som sagt bevisa vad man vill med statistik och när det kommer till det här så struntar jag blankt i statistiken. Jag tar det igen: Åsikter väger inte tyngre än de siffror på vilket argumenten vilar. Med tabeller och grafer kan omvärlden beskrivas - inte så mycket som den känns - utan som den faktiskt är. Men all fakta på bordet så är debatten vunnen, eller? eftersom motsatsen är ologisk. Och ologiskt hade det också varit, om människan varit allt igenom rationell.

Visst kan det vara bra att påminna sig själv om att det rent statistiskt sett inte är så farligt. Kanske för att bara våga möta farorna? Men det är dock lika viktigt att påminnas om att människans känslospektra inte består av ettor och nollor. Fruktan - om än den bara finns i huvudet - upplevs minst lika starkt oavsett om den är befogad eller ej och som sagt upplevs den som sann för personen som upplever det. För trots all statiskt och hårdfakta är vi tack och lov fortfarande människor - i kött och blod - och som känner! Ni kan visa mig hur mycket statistik som helst över hur mycket större risken är att bli dödad i trafiken än att det ska ske en flygolycka - lik förbenat kommer jag inte att känna någon större rädsla för trafiken, men flygrädslan - den består. Känslor är inte logiska - är de sanning? Nej, men känslan är sann. 

Och känslan om vädret som är - May it stay forever!

Warmness on the soul...