...routine 2013

Ja då var det dags igen. Dags för Amerikas National Dance Day. När det gäller dans så är jag ganska så amerikaniserad. Nähäää... Så JAG väljer att uppmärksamma den här i lilla Sverige. National Dance Day infaller sista lördagen i juli. Lite mer information finner du här: http://dizzyfeetfoundation.org/national-dance-day
Och vill du hellre dansa Hip-Hop - varsågod...

"Bow to the past, dance in the present & leap high into the future." (SYTYCD)

Dans enligt forskning - forskare verkar ju kunna bevisa vad de vill - gör dig både smartare och friskare. Men vill du inte dansa så finns det ju många andra sätt att röra sig på. Men vad du än gör idag - FÖRSOV DIG INTE!!! Det sägs att den som gör det kommer att vara trött resten av året. Och det där kanske jag skulle ha skrivit igår, nu kan det ju vara försent...

27 juli = sjusovaredagen
Den härstammar från en gammal fornkristen legend om sju bröder i Anatolien som levde omkring år 250. Enligt en svensk version av legenden, nedtecknad på 1500-talet, levde Maximianus, Malchus, Marcianus, Dionysius, Johannes, Serapyon och Constantinus i Efesos under kejsar Deceus tid. Kejsaren lät bygga ett avgudatempel i staden och hotade att döda alla som inte dyrkade i det. De sju männen delade då ut sina ägodelar till de fattiga i staden och gömde sig i en grotta i berget Celion. När kejsaren fick reda på detta murade han igen grottan för att de skulle dö av hunger och törst, men två män skrev ner männens liv och martyrium och lade in skriften mellan stenarna. 
Under kejsar Theodosius II's styre, efter 372 år (enligt legenden, det är dock knappt 200 år mellan kejsarna Dacius och Theodosius II), bröt murare upp stenarna för grottöppningen för att bygga ett stall, och de sju sovarna vaknade till liv igen. De trodde att de bara sovit en natt, och en av dem, Malchus, skickades ner till staden för att köpa bröd. När han försökte betala med sina hundraåriga mynt blev det stor uppståndelse eftersom männen han köpte brödet av trodde att han funnit en begravd skatt. Han fördes inför biskopen och borgmästaren, där han berättade att han dagen innan flytt för kejsar Decius. Biskopen och borgmästaren följde honom upp till grottan, där de fann brevet mellan stenarna som intygade männens historia. De sände bud efter kejsar Theodosius som reste till Efesos för att själv se miraklet. Efter att de sju sovarna talat med kejsaren lade de sig ner och dog, varefter Theodosius lät resa en förgylld marmorsten på stället och befallde att alla biskopar som inte erkände uppståndelsen skulle avrättas.
I ett sekel dö för man inte tror på någon avgud. Några sekel senare dö för att man inte tror på kristen uppståndelse... Tur att inte tron sitter i DNA't i alla fall...

De sju sovarna har givit upphov till begreppet "sjusovare" om en person som sover länge på morgonen. Så tidigt som 1649 finns det dokumenterat om sjusovare. Var man en sjusovare så var man också en tidsspillare. Den tidens "morgonstund har guld i mund"???

I den svenska almanackan infördes 27 juli som sju sovares dag 1680. Där fanns den fram till 1901 då den utgick. Fram till detta år var dagen en helgdag. Man högtidlighöll minnet av de sjusovarna bland annat genom att det var tillåtet att sova länge. Men inte för länge - den som sov längst fick en mindre populär arbetsuppgift som straff. Och som sagt - försov dig inte!
Det sägs också att regn på sjusovaredagen betyder regn i sju veckor framåt.
Så snälla - låt det inte regna idag. Även om marken här skulle behöva det. Men inte idag... Och där kom då vädret. I flera dagar har de talat om mulet och eventuellt regn. Men vi har haft supervärme med bara enstaka stackmoln. Peppar peppar... och tar i allt trä som finns... Det regn som skulle kommit i torsdags/fredags över hela Småland hamnade på ett och samma ställe - Jönköping.

Man plockar ju in sand för beachvolleyboll och beachsoccer i olika städer. I Jönköping har man i år valt att satsa på vattenpolo... I-K-E-A Jönköping är numera specialiserade på vattensängar... men först får man gå in på I-sport för dykutrustning... ;-)
Nej ska inte dumma mig mer. Tycker inte alls att det som har hänt är roligt och tycker synd om alla boende i området. Och ett vattensjukt sjukhus. Usch och fy för regn. Så idag - uppehåll tack! Annars lär det bli en mörk dag för alla dansare...