...inte utan att man börjar undra om man inte fått det. Det tar aldrig slut - det kommer i ett, det pågår i...

 MANdomsprov hos den antika HEN???Hendomsprov???

Hallucinationer...
...f
ör kan det verkligen dyka upp så mycket även om vi befinner oss i Absurdistan?


(Svensk Historia)

Jo, visst kan det vara av intresse - men allt sådant här kostar. Och vi är inget "pojken-med-guldbyxorna"-land. Det som går in på ett ställe - går ut på något annat ställe. Men nämn genustjosansvejsan eller rätt bokstavskombinationer i en ansökan - så nog skjuts det till pengar alltid. Det spelar ingen roll hur väsentligt eller oväsentligt det är - vissa saker funkar alltid i Absurdistan...
(nöjesguiden)

Jo, för de kan finna stöd för detta...


(diskrimineringslagen)

...men att så mycket kan få rymmas under "berättigat syfte" är ta mig tusan helt sanslöst!

I Absurdistan är det inte lätt att skilja satir från verklighet. För ibland - alldeles för ofta numera - så överträffar verkligheten satiren...

19 november = internationella mansdagen: Dags att uppmärksamma pojkar som misslyckas i skolan, unga mäns självmord och pappors maktlöshet i vårdnadstvister kanske. Vad gör DN?(DN unvislänk)

Visst det är hans upplevelser. Men vill ändå säga att de mansgrupper som jag under åren befunnit mig i inte betett/beter sig så.  Vill inte förringa någons upplevelser. Men som man brukar säga: som man känner sig själv känner man andra...

Med tanke på hur många olika grupperingar jag har varit i som ensam tjej, bland annat då spelat korpfotboll och åkta på bortamatcher (fotboll, hockey, handboll) så tror jag ändå att jag - även om jag är tjej - kan tala för hur de killar i grupp runt mig beter sig.

Bara det fantastiska att publicera detta på internationella mansdagen...

The tragic truth...

Ja, för fler än DN skulle naturligtvis ge sin version...

"1. Håll dig hemma och om du går ut, gå ensam och undvik folksamlingar och sportarenor. Om du måste gå ut på stan - tala med små bokstäver, gå långsamt och nära husväggarna. 2. Träffa en kompis och prata om känslor och relationer. Obs! drick inte alkohol. Då kanske ni glömmer ert samtal och då räknas det inte. (----) 4. Baka bullar och ha med dig till arbetet eller föreningsmötet. (----) 6. Bjud några vänner på middag hemma och prata om era rädslor. Peppa varandra att våga tala om era rädslor i olika sammanhang. Eller gå med i en feministisk basgrupp med Män för Jämställdhet." (Expressen unvislänk)

Tänk en motsatt debattartikel den 8 mars eller där kvinnor uppmanas att sitta och diskutera varför det är män som till 70% begår självmord och fördelen med fler mansjourer? Att kvinnor uppmanas att denna dag uppmanas till att inte skvallra loss med bästa väninnan? Med en uppmaning om att byta bilens oljefilter och att laga tegelpannorna som farit illa av vintern? Samt att gå ut och ta plats på männens arbetsarena - sopåkare, gruvarbetare etc - för chefsjobb uppmanar de ju till kvotering årets övriga 364 dagar. Bara tänk det ramaskriet...

Hm... finns kanske en viss risk/chans (välj själv) att en sådan debattartikel kommer. Men det är ju ett tag tills den 8 mars. Till dess kan vi ju nöja oss med vad fiktiva Sandro skrev i en kolumn:

Jag slösar inga fredagskvällar på womansplaining
-----------------------------------------------
Vi möts vid en bar på elfte gatan på Manhattan. När jag kommer dit står hon utanför och röker, i smala svarta skinnbyxor, höga klackar och en slinkig scarf. Jag är sju minuter sen och undrar hur många cigaretter hon har tänt och släckt för att tajma mig rätt, för att kunna titta under svarta långa ögonfransar precis på det där sättet. Hon säger att baren är Bob Dylans favorit, att det var här han drack sitt vin, skrev sin musik. Jag funderar på hur många killar hon har tagit hit innan mig. Vi sätter oss vid bardisken och hon beställer vin till oss.

Hon börjar prata nästan genast, berättar om sitt jobb som redaktör på en modetidning, femton våningar ovanför marken i flashiga nybyggda lokaler. Hon namedroppar designers och fotomodeller. Hon säger att hon jobbar hela nätterna, varje helg. Att hon är en så otroligt upptagen person. Hon frågar inte vad jag jobbar med men säger att hon är förvånad över att jag har så många följare på Instagram. Jag tänker att hon nog inte är så förvånad ändå, eftersom hon inte frågar varför.

Hon beställer in mer vin fastän jag inte har druckit upp och pratar om sin uppväxt i Connecticut. Hon berättar om att som nittonåring flytta till New York, om kändisar hon har träffat och jobbar med. Hon radar upp familjemedlemmar och namn på skolor hon har gått i. När jag tittar på klockan har det gått en och en halv timme och jag kan hennes mormors förnamn men hon vet nog inte ens vad jag heter i efternamn.

Hon säger att jag är vacker, så otroligt sexig, och hon tar av sig sin scarf och sätter lägger den runt min hals. Hon säger att hon är bra på att kyssas.

När vi lämnar baren ringer hon sin specielle som vi möter upp i ett gathörn och köper gräs av. Sedan åker vi till mig. Det är jag som bjuder med henne hem och hon säger att hon älskar svenska killar för att de står utanför the dating rules. Jag nickar artigt men tänker att det sista jag vill ge henne är en godnattkyss och därefter åka hem. Jag tänker inte slösa bort min fredagskväll på en bar någon snubbe gillade på sextiotalet utan att få något i utbyte. Hon röker sitt gräs i mitt fönster och berättar om hur hon inspirerat en designer till ett mönster i en kreation. När hon har rökt upp klär jag av henne hennes kläder och ligger med henne i min soffa. Hon säger att hon gillar mig sooo much. Jag säger ingenting.

När vi vaknar morgonen efter lämnar hon avsiktligt sin tunika på mitt sovrumsgolv.

Jag säger,

- Glöm inte den där.

Och hon skrattar förstulet och svarar,

- Jag lämnar den. Till nästa gång.

Jag tittar på henne, på tunikan, på nyckelben under topen och den där tillgjorda modescarfen. Att hon på riktigt tror att jag skulle vara intresserad av henne bara på grund hennes kvinnliga existens och excellens. Av hennes womansplaining och tonårsskryt.

- Absolut säger jag. Lämna du din tunika här.

Sedan ringer hon mig i tre dagar och jag svarar inte en enda gång och ger bort hennes tunika till en annan brud. 
-------------------------------------------
Naturligtvis så var det inte den varianten som stod. Det var
givetvis det här som publicerades i Metro. En manlig musiker sa så här till mig: "Har varit med om exakt samma som skribenten. Snubben hon träffade är självupptagen, inget annat. Det är ingen manlig egenskap." Det var ju lite det jag ville visa också - och dessutom detta att det är så tillåtet att skriva i stort sett vad som helst om män. Vi har ju också den här if I were a girl... Jo, alla mina omgjorda varianter - vi vet ju alla att om en man hade skrivit detta i verkligheten så hade det varit större chans att han hade funnit den heliga graal och det sjunkna Atlantis samma vecka än att få sin text publicerad i gängse svensk media...

Till alla fantastiska män...


 Because you're worth it!

Män - feministiska män:

Sannerligen! Äpplet faller då inte långt från trädet... 

Tja, eller så får vi ett feministgenusialt krig...(Expressen unvislänk)

Sorry - men det där gav mig verkligen dagens asgarv. Att genusuppfostra flickor kan vara lättare i teorin än i praktiken, vilket förmodligen har insetts av genusören. Inte lätt att vara genusförälder inte. Man bara jeeez - folk får väl ha vilka regler de vill för sina avkommor på sminkpunkten - man behöver inte informera allmänheten om hur man gör. Totalt ointressant. Personligen tycker jag inte sjuåringar ska sminka sig - men de får gärna leka med smink.

En nyansfin skillnad...

wtf???

Ja, ja - klumpsmurf som inte vet vad hon har gjort. Däremot så kom hon över en mycket intressant artikel av Camille Paglia: "A Feminist Defense of Masculine Virtues - The cultural critic on why ignoring the biological differences between men and women risks undermining Western civilization."
-------------------------------------------
'What you're seeing is how a civilization commits suicide," says Camille Paglia. This self-described "notorious Amazon feminist" isn't telling anyone to Lean In or asking Why Women Still Can't Have It All. No, her indictment may be as surprising as it is wide-ranging: The military is out of fashion, Americans undervalue manual labor, schools neuter male students, opinion makers deny the biological differences between men and women, and sexiness is dead. And that's just 20 minutes of our three-hour conversation.

When Ms. Paglia, now 66, burst onto the national stage in 1990 with the publishing of "Sexual Personae," she immediately established herself as a feminist who was the scourge of the movement's establishment, a heretic to its orthodoxy. Pick up the 700-page tome, subtitled "Art and Decadence From Nefertiti to Emily Dickinson," and it's easy to see why. "If civilization had been left in female hands," she wrote, "we would still be living in grass huts."

The fact that the acclaimed book—the first of six; her latest, "Glittering Images," is a survey of Western art—was rejected by seven publishers and five agents before being printed by Yale University Press only added to Ms. Paglia's sense of herself as a provocateur in a class with Rush Limbaugh and Howard Stern. But unlike those radio jocks, Ms. Paglia has scholarly chops: Her dissertation adviser at Yale was Harold Bloom, and she is as likely to discuss Freud, Oscar Wilde or early Native American art as to talk about Miley Cyrus.

Ms. Paglia relishes her outsider persona, having previously described herself as an egomaniac and "abrasive, strident and obnoxious." Talking to her is like a mental CrossFit workout. One moment she's praising pop star Rihanna ("a true artist"), then blasting ObamaCare ("a monstrosity," though she voted for the president), global warming ("a religious dogma"), and the idea that all gay people are born gay ("the biggest canard," yet she herself is a lesbian).

But no subject gets her going more than when I ask if she really sees a connection between society's attempts to paper over the biological distinction between men and women and the collapse of Western civilization.

She starts by pointing to the diminished status of military service. "The entire elite class now, in finance, in politics and so on, none of them have military service—hardly anyone, there are a few. But there is no prestige attached to it anymore. That is a recipe for disaster," she says. "These people don't think in military ways, so there's this illusion out there that people are basically nice, people are basically kind, if we're just nice and benevolent to everyone they'll be nice too. They literally don't have any sense of evil or criminality."

The results, she says, can be seen in everything from the dysfunction in Washington (where politicians "lack practical skills of analysis and construction") to what women wear. "So many women don't realize how vulnerable they are by what they're doing on the street," she says, referring to women who wear sexy clothes.

When she has made this point in the past, Ms. Paglia—who dresses in androgynous jackets and slacks—has been told that she believes "women are at fault for their own victimization." Nonsense, she says. "I believe that every person, male and female, needs to be in a protective mode at all times of alertness to potential danger. The world is full of potential attacks, potential disasters." She calls it "street-smart feminism."

Ms. Paglia argues that the softening of modern American society begins as early as kindergarten. "Primary-school education is a crock, basically. It's oppressive to anyone with physical energy, especially guys," she says, pointing to the most obvious example: the way many schools have cut recess. "They're making a toxic environment for boys. Primary education does everything in its power to turn boys into neuters."

She is not the first to make this argument, as Ms. Paglia readily notes. Fellow feminist Christina Hoff Sommers has written about the "war against boys" for more than a decade. The notion was once met with derision, but now data back it up: Almost one in five high-school-age boys has been diagnosed with ADHD, boys get worse grades than girls and are less likely to go to college.

Ms. Paglia observes this phenomenon up close with her 11-year-old son, Lucien, whom she is raising with her ex-partner, Alison Maddex, an artist and public-school teacher who lives 2 miles away. She sees the tacit elevation of "female values"—such as sensitivity, socialization and cooperation—as the main aim of teachers, rather than fostering creative energy and teaching hard geographical and historical facts.

By her lights, things only get worse in higher education. "This PC gender politics thing—the way gender is being taught in the universities—in a very anti-male way, it's all about neutralization of maleness." The result: Upper-middle-class men who are "intimidated" and "can't say anything. . . . They understand the agenda." In other words: They avoid goring certain sacred cows by "never telling the truth to women" about sex, and by keeping "raunchy" thoughts and sexual fantasies to themselves and their laptops.

Politically correct, inadequate education, along with the decline of America's brawny industrial base, leaves many men with "no models of manhood," she says. "Masculinity is just becoming something that is imitated from the movies. There's nothing left. There's no room for anything manly right now." The only place you can hear what men really feel these days, she claims, is on sports radio. No surprise, she is an avid listener. The energy and enthusiasm "inspires me as a writer," she says, adding: "If we had to go to war," the callers "are the men that would save the nation."

And men aren't the only ones suffering from the decline of men. Women, particularly elite upper-middle-class women, have become "clones" condemned to "Pilates for the next 30 years," Ms. Paglia says. "Our culture doesn't allow women to know how to be womanly," adding that online pornography is increasingly the only place where men and women in our sexless culture tap into "primal energy" in a way they can't in real life.

A key part of the remedy, she believes, is a "revalorization" of traditional male trades—the ones that allow women's studies professors to drive to work (roads), take the elevator to their office (construction), read in the library (electricity), and go to gender-neutral restrooms (plumbing).

" Michelle Obama's going on: 'Everybody must have college.' Why? Why? What is the reason why everyone has to go to college? Especially when college is so utterly meaningless right now, it has no core curriculum" and "people end up saddled with huge debts," says Ms. Paglia. What's driving the push toward universal college is "social snobbery on the part of a lot of upper-middle-class families who want the sticker in the window."

Ms. Paglia, who has been a professor of humanities and media studies at the University of the Arts in Philadelphia since 1984, sees her own students as examples. "I have woodworking students who, even while they're in class, are already earning money making furniture and so on," she says. "My career has been in art schools cause I don't get along with normal academics."

To hear her tell it, getting along has never been Ms. Paglia's strong suit. As a child, she felt stifled by the expectations of girlhood in the 1950s. She fantasized about being a knight, not a princess. Discovering pioneering female figures as a teenager, most notably Amelia Earhart, transformed Ms. Paglia's understanding of what her future might hold.

These iconoclastic women of the 1930s, like Earhart and Katharine Hepburn, remain her ideal feminist role models: independent, brave, enterprising, capable of competing with men without bashing them. But since at least the late 1960s, she says, fellow feminists in the academy stopped sharing her vision of "equal-opportunity feminism" that demands a level playing field without demanding special quotas or protections for women.

She proudly recounts her battle, while a graduate student at Yale in the late 1960s and early '70s, with the New Haven Women's Liberation Rock Band over the Rolling Stones: Ms. Paglia loved "Under My Thumb," a song the others regarded as chauvinist. Then there was the time she "barely got through the dinner" with a group of women's studies professors at Bennington College, where she had her first teaching job, who insisted that there is no hormonal difference between men and women. "I left before dessert."

In her view, these ideological excesses bear much of the blame for the current cultural decline. She calls out activists like Gloria Steinem, Naomi Wolf and Susan Faludi for pushing a version of feminism that says gender is nothing more than a social construct, and groups like the National Organization for Women for making abortion the singular women's issue.

By denying the role of nature in women's lives, she argues, leading feminists created a "denatured, antiseptic" movement that "protected their bourgeois lifestyle" and falsely promised that women could "have it all." And by impugning women who chose to forgo careers to stay at home with children, feminists turned off many who might have happily joined their ranks.

But Ms. Paglia's criticism shouldn't be mistaken for nostalgia for the socially prescribed roles for men and women before the 1960s. Quite the contrary. "I personally have disobeyed every single item of the gender code," says Ms. Paglia. But men, and especially women, need to be honest about the role biology plays and clear-eyed about the choices they are making.

Sex education, she says, simply focuses on mechanics without conveying the real "facts of life," especially for girls: "I want every 14-year-old girl . . . to be told: You better start thinking what do you want in life. If you just want a career and no children you don't have much to worry about. If, however, you are thinking you'd like to have children some day you should start thinking about when do you want to have them. Early or late? To have them early means you are going to make a career sacrifice, but you're going to have more energy and less risks. Both the pros and the cons should be presented."

For all of Ms. Paglia's barbs about the women's movement, it seems clear that feminism—at least of the equal-opportunity variety—has triumphed in its basic goals. There is surely a lack of women in the C-Suite and Congress, but you'd be hard-pressed to find a man who would admit that he believes women are less capable. To save feminism as a political movement from irrelevance, Ms. Paglia says, the women's movement should return to its roots. That means abandoning the "nanny state" mentality that led to politically correct speech codes and college disciplinary committees that have come to replace courts. The movement can win converts, she says, but it needs to become a big tent, one "open to stay-at-home moms" and "not just the career woman."

More important, Ms. Paglia says, if the women's movement wants to be taken seriously again, it should tackle serious matters, like rape in India and honor killings in the Muslim world, that are "more of an outrage than some woman going on a date on the Brown University campus."
---------------------------------------------
(Wall Street Journal)

Mycket precis så! Inte det tokiga som feministen har blivit idag. Den besatthet den har för att hitta patriarkala strukturer så att de kan skylla på dem istället för att själv slippa ansvaret om inte tillvaron utfaller till belåtenhet...

Att hitta strukturer...


Är säker på att vissa personer skulle klara av att hitta molekylstrukturer i vakuum...

Eller är det det vi skulle frestas att kalla ”leftsplaining” (en vänsterversion av fenomenet mansplaining där män med stort allvar förklarar fenomen för kvinnor som begripit dem för länge sedan) som Helmerson säger när motståndare inte bemöts med fakta utan med ettriga uppmaningar: "”Läs på!” ”Jag ska inte behöva utbilda dig!” 

Som om det fanns en viss mängd kunskap som var nödvändig för att förstå ett ämne, och när man väl hade inhämtat den skulle man automatiskt nå en enda åsikt. Som om varje människa är en ofullständig ekvation, och skriver någon bara dit de rätta siffrorna blir lösningen alltid densamma. Man är inte oense i sak, en har kunskap och den andre fel. Så enkelt det är att debattera då! Denna härskarteknik för handen på hjärtat, visst är det vad det handlar om? – utgår alltså från att alla är likadana.

Ett annat problem är när debattörer utgår från att ”maktanalys” är enda tänkbara metod för att analysera samtiden. Finns en konflikt under uppseglande? Granska bara vem som är över- respektive underordnad så har du facit. ”Jag tycker du ska läsa igenom lite forskning på det området och skaffa dig en maktanalys för det verkar du behöva.” eller ”Hur tänkte du där? Var är maktanalysen?”

Men maktanalys är ett enda verktyg i lådan. Det finns inga krav på att lyfta upp just det. Intill ligger ett nästan obegränsat antal alternativ, som logik, konsekvensanalyser, historiska paralleller, marxism och, varför inte, marknadsnytta.

Om debattör ett säger ”Läs på! Skaffa en maktanalys!” har debattör två rimligen all rätt att svara ”Jag har gått Handels och ska inte behöva utbilda dig. Var är din marknadsanalys?”

Demokrati är att alla har rätt till sin åsikt, oavsett förkunskaper. Det är inte samma sak som att alla åsikter alltid måste tas på samma allvar – de flesta uppskattar att läkaren, inte genusforskaren, beslutar om deras brutna ben. Men en busschaufför har samma rätt att vara emot kärnkraft som en atomfysiker, och den som snäser ”läs på!” låter mer som en dryg, dammig skolfux än en relevant samtidsröst."

Men det är väl vi som inte ser dessa strukturer som måste skärpa upp oss......för det går ju alltid att klämma in lite till...

Men det här med kunskaper...

En forskare i pedagogik som ifrågasätter ämnesfokus. Tydligen kan ämnesspecialister till lärare riskera relationerna mellan eleven och lärarna...

NEJ, ämneskunskaper drabbar inte eleverna. Att som forskare kunna stå och påstå det - jeeez! så här långt in i mörkret befinner sig skolan. Ja jag blir oroad när sådant här får utrymme. Det är som om de tror att eleverna är lättlurade små liv. Det är de inte. Jag vet när man kommit tillbaka efter sjukdom och eleverna säger att visst var vikarien skitschysst men... det var kul en lektion typ. Vikarien kunde INGENTING! Och så visar de på alla tänkbara sätt att de är glada att man är tillbaka.

Verklighet och märklig forskning är verkligen två skilda saker. Men att det är den märkliga forskningen som har fått slå igenom på lärarutbildningen behöver vi inte tveka om...

 

Läs gärna Johan Kants inlägg om lärarutbildningen: "En lärarutbildning utan kontakt med verkligheten, med en ideologisk agenda där det är fult med betyg, läxor & prov"...

I dessa lägen är det så  <3 med egoboost...

...mer egoboost också i hur många som gillade det  <3

Och så finns det de som säger att sociala medier inte är bra för en.

Visst finns det en hel del som inte är så roligt...

...men svårt att fly från det...

För det där med att förbjuda det man inte gillar...


(vk)

 Det kommer komma en månad i Umeå när köttkonsumtionen går i taket...

...just saying...

JAG GILLAR INTE BURGARE SÅ DÄRFÖR SKA INGEN ANNAN ÄTA DET HELLER


Visst sågningen i sig är strålande.
Men alla dessa -insändare...

Oh my f***ing God - alla upprördas urmoder uttalar sig...

Det där ordet - tja, passar nog för vad jag tycker om kyla och snö - a.k.a. vinter......ja, mycket realistiska konversationer om vintern hade haft ansiktsbok...

Irrealistiskt är dock alla påfund som dyker upp i affärerna...


Yey! Efterrätt de luxe... Gissar på att det är en sådan som bara växer i munnen. Besattheten att proteingöra allt??? Och så det farliga sockret...


(SvT)

Spännande stad det där Umeå...

Orsaken till julmusttjosandet sägs vara att de värnar barnens hälsa. För det är ju så farligt med socker. Men herre jösses! Vi snackar inte direkt något sirapsbad eller ett drypande dagligt sockerlagssim - vi snackar en!!! flaska julmust. Då sitter någon hälsocoach på ett dammigt kontor och tror att hen skapar sunda barn. I själva verket är det ett arv av en klåfingrig överbeskyddande tradition som lägger sig i allt roligt, allt som inte passar in i mallen. Ja, jösses...
...sova i bollhav...

...Dear God...

...vad gott!!!...minichokladpekannötspajer...