...in a rich mans World...

Så idag har jag varit ute och promenixat lite grann. Hade den stora äran att få gå på Rike-Pelles gångväg...


Undrade naturligtvis efter denna enorma ;-) upplevelse hur fattig-(h)jons väg ser ut. Men hur jag än letade så kunde jag inte hitta den...

Asså - vårt snedfördelade klassamhälle...

...som jag inte alls ska vara ironisk över...
För jag har svårt att förstå ett system som övergöder dem som redan har och utmärglar dem som inget har. Välförtjänta pengar, säger en del. Men många av dem som har det som skralast i plånboken, är oftast de som får slita hårdast. Inte ovanligt att de har två eller tre arbeten för att överhuvudtaget få ekonomin på inte allt för stort minus. Sen när utmattningen tar vid - ja inte är de sjuka inte. De är bara för lata för att arbeta. Det är tacken liksom... Sen har vi då tjänster där de höga cheferna riktigt gör bort sig - och vad får de. Jo fallskärm på ett par miljoner. Livet är inte rättvist - och vem har sagt att det ska vara helt rättvist. Men lite mer balans vore inte fel.

Kanske man inte eftersträvar att vara rik (vem försöker jag nu lura? ;-)). Men det skulle inte vara helt fel att ibland då och då slippa att tänka på det där med pengar.


För övrig så var jag bara tvungen att titta på Ellen Degeneres idag. I måndags hade jag med ett klipp om en fyraårig kille som "auditionade" till so You Think You Can Dance. Idag (I Sverige alltså) var han gäst hos Ellen. Helt underbar alltså...
Tror inga pengar i världen hade kunnat slå den överraskning han fick. Han fick dansa med sin idol Cyrus (finalist i förra årets SYTYCD). Obetalbart... och nästan att tårarna kom hos mig när jag såg killens glädje.