...Om och om...
...och om och om igen...
Det blir fem gånger det...
...om jag räknat rätt vill säga ;-)

Muntliga nationella prov handlar om att man sitter och har eleverna i små grupper där eleverna diskuterar ett prim-bestämt ämne. Ja nu är det ju sekretess på det fram till slutet av juni så vad de diskuterade kan jag ju inte säga nu. Men sen... Om jag kommer ihåg... För att hålla koncentrationen när grupp fem kommer in är inte det lättaste - att jag inte är helt kry i skallen gör ju inte saken bättre och inte heller när en elev börjar gäspa stort... Då frågade jag hur tror du jag känner det som hör det här för femte gången nu? Hans svar: "Då hade jag somnat". Jo du, tänkte jag. Men så fortsatte han: "Jag förstår inte hur du lyckas se ut som om det faktiskt är intressant." Jag antar att det var ett beröm så jag tackar, bockar och bugar. Men se - det är ett av examenskraven - att alltid se intresserad ut vad än eleverna har på hjärtat... Det - och att kunna Den blomstertid utantill... ;-)
Kan ju erkänna att det faktiskt blir lite uttjatat - fina eleverna som anstränger sig för att prata matematiskt korrekt, då blir det att det blir nästan samma sak som de säger eftersom uppgifterna är desamma. Så när en av grupperna kallade 75+ för gamlingarna var det upplivande... :-D

Hur gick det då för barnen? Alldeles strålande + där jag bedömer att de ligger. Jag måste vara en hejare på att bedöma matematikelever eller så är jag en riktig dj---l på att lära ut matemaik. Jag röstar för båda ;-)

Lugnt så långt även om kolan var seg... Så hem tänkte jag... Tyckte inte trafikbolaget... Nej de vinner årets miljöpris med motiveringen "ingen energi åtgår - så länge tågen står"... Funderade på att stadsdriva ett tag och ta en annan väg hem... Nej det är för lång tid tills det. Jag siktar på sightseeingbussen - nej det är en vanlig stadsbuss, men den snirklar runt på varenda liten smågata den kan hitta. Den tar tid... Så summa summarum: Jag hade kommit hem fortare om jag dagdrivit runt i stan ett tag... Heja trafikbolaget... Nåväl - väl vid riktiga busstationen där bussen hem till mig går. Ja då är skyltarna riktigt riktigt omkastade... Tekniskt fel... Stackars trafikbolaget - de måste haft en "tappa saker dag"...
Det är väl inte så svårt att lista ut vad jag ville skrika till trafikbolaget tidigare idag när det tog över dubbla tiden hem...
..."I hate everything about you..."