Fia ??? What the...
Jodå jag gillar lila - plommonlila är en fin färg. Har ju till och med ett par byxor i den färgen, riktigt coola 8-) Men att se sitt namn i lila skrift? Vadan detta... Ja så kan det gå när man använder lilla fånen till att skriva kommentar på en snyggblogg. Den är så snygg att min dator får mindervärdeskomplex av att ta sig dit, så den tar riktigt lång tiiid på sig. Fånen är snabbare så jag har använt mig av den. Men som sagt var, den är liten och jag har väl inte direkt kollat heller... Nu fick jag för mig att ändå använda datorn och då ser jag att mitt namn är lila! Och det är klickbart... På något konstigt sätt ligger tydligen adressen till en viss missnöjdska där. Vet inte hur den hamnade där (kan ju ligga kvar från kommenterandet till bloggokollegor) för jag skrev inte dit den när jag skulle kommentera. Och tänker jag efter så låg redan namn och mailadress där... Jaja märklig är världen, för när det gäller den personen brukar ju saker försvinna istället... Första tanken var O-NO! Ska jag försöka få personen att plocka bort min kommentar. För jag har som jag tidigare nämnt inte som syfte att byta yrke till bloggerska... Nog för att det är kul att skriva och att det finns några som uppskattar vad jag skriver. Det räcker för lilla mig :-) Men lilla lila jag får stå kvar. Det känns inte som om stora världen har upptäckt den snygga bloggen än, utan de håller till i antiken med namn som frågetecken och svamlar om slembilar och sniglar - att skillnaden är att sniglarna har slemmet utanpå... :-D Det dimper ner något konstigt i min mail ibland... Det kan vara riktigt underhållande även om man inte har hela bilden klar för sig.
Förhoppningsvis så dröjer det inte en evighet innan ett nytt inlägg ramlar in på omtalad blogg och förhoppningsvis kan min hjärna då komma ihåg att radera vissa uppgifter. Och så blir det lite - simsalabim - ingen mer direktlänk.

Vad står egentligen lila för började jag fundera på och googlade. Tänk vad fantastiskt: man skriver några ord och så har man fakta (och annat dravel) från hela världen - Bara att ta för sig :-D
Lila ska då kombinera stabiliteten i blått och energin i rött och associeras med bland annat:
- vishet visste väl det, passar ju , för Sofia betyder vishet, den kloka
- kreativt ja det är väl ganska kreativt att skriva ett blogginlägg ifrån att se sitt namn i en viss färg
- mysterier och magi Ja det gillar vi ju, finns mycket som kan vara magiskt - på flera sätt...
Lila symboliserar styrka, ädelhet, lyx och ambition. Vidare förmedlar lila rikedom och överdåd och har en känsla av kungliga egenskaper.
Tittar man på aurafärg så symboliserar lila meditation, adlighet, intuition och klarhet. Det är en färg som tyder på förening av intellekt och hjärta, det fysiska och det andliga. Det är en färg som reflekterar oberoende och intuition liksom dynamisk och betydelsefull drömaktivitet. Det är också sökarens färg. Vissa nyanser kan även tyda på erotisk fantasi...se där...

Det fanns ju en hel del där som stämde på mig :-D Kanske att lila egentligen är min favoritfärg? Fast jag skulle nog hitta överensstämmande i andra färger också, om jag orkade läsa det just nu. Och det gör jag ju inte. Eller... Jag måste ju kolla efter vad min favoritfärg står för.

Svart kan ge uttryck för:
- styrka ja nog är jag stark alltid...
- auktoritet jo det behövs som lärare ibland...
- formalitet hu, tråkigt
- död och onska ja det var ju inte så oväntat
Kollar vi på aurafärg så står svart för skydd, instängda känslor och förståelse för lidande. Svart är en av de mest förvirrande färgerna i auraspektrat. Vissa hävdar att när svart syns i auran så är det ett tecken på svår sjukdom, vilket inte stämmer. Svart är en färg som ger skydd mot energier utifrån. När svart dyker upp i auran kan det vara ett tecken på att personen skyddar sig själv mot något. Svart i auran kan även tyda på obalans, fysisk eller psykisk.

Nu har jag aldrig gjort ett auratjosan. Men jag har en känsla av att det skulle dyka upp lite svart i den just nu. Men det jobbar vi på - att få balans i tillvaron.

Tänk vad mycket det kunde bli av att se sitt namn i lila. Dessutom tycker jag Pop Evils "Purple" var en riktigt bra låt. Se där - det kom något positivt ur ur lila mig :-) Hade ingen aning att det fanns så många låtar med titeln "Purple". Innan jag youtubade hade jag en konstig inre dialog på hur jag skulle få in ett lila regn i historien... och tänka sig - det gick ju det med :-D . Lila står ju för kungligheter...