Ja, så lät fånen när jag - äntligen - satt i bussen. Svarar och andra änden säger "det låter som om du är på turné"... Äntligen var det verkligen och Turné ja det är ett klockrent ord för mitt försöka att ta mig hem idag... Jösses... Två rån mot växlingskontor och ett bombhot - DET lamslog halva stadens kollektivtrafik. Nej, jag tänker inte klandra polisen som tog beslutet att spärra av tåg, vissa bussar och en massa gator. Jag förstår det och de gör sitt jobb. Det gjorde väl rånarna och bombhotarna (samma?) också... Men det är ju inte lagligt så då måste det vara ett ojobb... De som däremot INTE gjorde sitt jobb - var stadens kollektivtrafik. Inte de som inte fick då naturligtvis. Men hallå! Steg 1 - skyltar och personer ut som talar om vart eventuella extrabussar går. Steg 2 - den här personalen som är ute ska hålla kontakt med varandra så att de alla kan ge samma information. Jag har idag blivit slussad fram och tillbaka för att åter ta mig fram genom staden igen. Tänk om jag hade fått rätt information från början... Suck alltså - jag är så inkompatibel man bara kan bli med vårt trafikbolag. Jag skulle inte ha behövt ta mig ner till plattform nummer ett ens för att få första informationen - den skulle jag ha fått direkt vid nedgången. Men där rullar skyltar som talar om vart bussarna går och dit gick tåget. Väl där - gick det några bussar därifrån? Näää... Två personer frågade jag och fick olika svar. Tack så mycket! Tog mig till centralen - ingen visste något där. Jag bara suck och stön, och sen bara "Taxi". Så jag tog en smidig taxi till stationen där bussarna hem till mig går. Skulle ha kostat på mig (trafikbolaget) att jag tog taxi hela vägen hem... Alltid lätt att vara efterklok... som den vise sa... Men av vid busstationen och rusar iväg. Kanske mycket för att taxichauffören verkade lite stressad också... Och vad händer - jo, jag glömmer ryggsäcken i taxin! Hallå virrhjärna jag! Men tanke på att min ryggsäck väger lite så kan jag inte förstå att det tog en halvtimme för mig att komma på det... Eller det kan jag - för stressnivån hade börjat trissas upp lite grann sådär som den kan göra hos Fröken Missnöjd när hon inte får information om vad som hända ska... Och från busstationen tog jag då bussen... in my dreams, liksom... För då var hela busshållplatsen avspärrad och bussarnas avgång flyttade till inne i stan... Gaahh... Jag var ju nyss där... Delade taxi med ett par andra. Det gick ju sådär - för det var avspärrat inne i stan också (det var ju två rån). Så ur taxin - och där slog det mig "väskan" - men långa benen dit bussarna nu skulle gå. Bara kände att nej, jag struntar i väskan just nu. Inte en sak till att söka reda på just nu. Orka... Kommer dit där bussarna ska gå... Inga bussar och inte en enda informatör där! Tack! Innan jag hade hittat en så var jag lite småirriterad... Och hungrig... Jag som vill äta varannan timme! Hallå! Vet ni vad som händer med Fröken Missnöjd vid lågt blodsocker... Eehh... lugn mamma, ingen fara på taket. Jag var snäll, förhållandevis... Men till slut hittar jag en tågvärd som är en vänlig själ och tar sin mobil och ringer för att skaffa oss information. Tack! Och tänka sig - nu finns besked att bussarna går från en tvärgata till centralen - ett stenkast varifrån jag påbörjade storstrulet... Så långa benen igen - det går fort att gå när man inte behöver ha stora ryggsäcken på. Och tänka sig - där kom en buss hem... phew... Lite roligt att på samma buss var en kvinna som stod med mig vid det tidigare tillfället och var mer sur än jag. Hon hade hotat den stackars tågvärden med diverse inte lagliga saker om det inte skulle gå en buss... Tur jag inte hörde det... Så där ser ni. Jag var förhållandevis snäll. Allt är relativt som den käre Einstein skulle ha sagt. Så jag får väl utnämna mig själv till dagens Einsten... :-P
Väskan? Eehhh hos taxichauffören fortfarande. Men jag har pratat med taxibolaget och de har mitt telefonnummer. Taxisnubben hade dessutom ringt bolaget och meddelat att han hade väskan. Så nu väntar jag på att han ska ringa - men det där med väskan - det löser sig. Med tanke på hur jag för tillfället är nere i en dipp så var det rätt beslut att inte börja stressa runt efter väskan där och då. Inte mer stress än den som var med försökandet att lyckas ta sig hem. Och det var pga min dipp som fånen skrek låten ovan. Tack för samtalet! Och så ordet - turné! Ja, sannerligen... Klockrent!
Klockrent är det också om man vill personifiera ordet offerkofta. Läs det här: juridikstuderande med offerkofta Hallå! Vet du vilket kön justitieministern, HD:s ordf, chefs-JO, JK, DO & Advokatsamfundets GS har? Joo... med kvinnodominans inom juridiken så kan vi milt uttrycka det att det över den artikeln vilar det ett löjets skimmer. Nä fy tusan för dessa offerkoftor. Av med dem - lev och andas. Okej jag har aldrig fallit dit - för när folk talar om hur jag ska vara så blir jag bara spontant Fröken Tvärtom. Så trött på dessa radfems som talar om att kvinnor är förtryckta och så trött på trams om könskvotering och liknande. Såg idag en kvinna som blev inbjuden till debatt "för att det är intressant med ett kvinnligt perspektiv på frågan". Smart kvinna det här - reagerar som jag skulle ha gjort... Så ni vill inte ha med mig för vad jag säger utan för hur min röst låter. Känner verkligen att jag bidrar starkt då... Mycket tröttsamheten idag. Dags att låta mig försöka slappna av efter dagens bravader. Lite vila... requiem...