...ja nog skreks det i Metro Debatt...

-----------------------------------------------------

Jag tänker inte dölja mina bröst bara för att du blir kåt

Om en kvinna tar av sig tröjan eller slöjan i sammanhang där det är oproblematiskt för en man att göra det - är det förargande då? Det undrar Jenny Wenhammar.Jag blev åtalad för att barbröstad ha framfört ett budskap skrivet på min kropp under en demonstration mot Pegida i Malmö. Jag friades eftersom rätten insåg att uttrycksfriheten står över rätten att förargas, och som femen-aktivist tar jag mig rätten att använda min kropp som ett politiskt verktyg och budskap, i trots mot bedömning av kvinnokroppar som sexobjekt.

“Vi gör skillnad på kvinnor och män år 2015”, menar åklagaren. 

Detta trots att det strider mot regeringsformen där det står att alla ska vara lika inför lagen oavsett kön, etnicitet eller sexualitet. 

Det är förargande för mig att det finns en idé om att det skulle vara ok att behandla mig annorlunda på grund av min kropp och mitt kön. För mig är det lika förargelseväckande att tänka på hur icke-män exkluderas från rättigheter till frihet, som det är att tänka på hur icke-vita nekas rättigheter till frihet. Att som Rosa Parks sätta sig i bussen där endast vita fick sitta, eller att som jag vara barbröstad där enbart män får vara barbröstade, är handlingar för rätt till samma frihet oavsett kropp.

Kvinnokönet regleras inom alla patriarkala religioner och har under lång tid tillhört fadern tills flickan/kvinnan gavs bort som en ägodel vid altaret, till sin blivande make. Innan 1964 sågs till exempel inte våldtäkt inom äktenskapet som brottsligt, för kvinnan tillhörde mannen. Vi kvinnor har sedan stärkt våra positioner och i dag är vi myndiga juridiska personer som får rösta, bestämma över våra egna inkomster och har rätt till våra egna ägodelar och tankar. Men har rätten till våra kroppar glömts kvar på 1900-talet? Vad hände med inställningen till kroppen som fri och naturlig, som jag växte upp med?

Är den tidigare synen på kvinnan som mannens ägodel anledningen till att våra kroppars frihet återkommande ifrågasätts? Vi kvinnor är varken statens eller männens ägodelar. Oavsett religion. Juridiken ska spegla vårt moderna jämställda samhälle och inte cementera patriarkala värderingar i praxis. Alla bröst ska vara lika inför lagen oavsett kropp; allt annat är sexistisk trans- och könsdiskriminering. Sedlighetspoliser, nej tack. Tänket att våra kroppar ska regleras är förtryck på en skala som innefattar upprördhet över otäckt hår, våldtäktsoffers kjollängd, ammande mödrar... och åtal mot mina bara bröst.

Det handlar inte om att alla ska slänga tröjan eller slöjan. Det handlar om min rätt till hela min kropp oavsett hur du uppfattar den.

• Nej, bröst och penis är inte samma sak. Det är bröst vi diskuterar, inte könsorgan. Vi matar inte barn med snoppen och vi kissar inte ur bröstvårtan.

• Nej, kvinnors bröst är inte mer sexuellt laddade än mäns bröst. Det är en vanföreställning som män som är heterosexuella behöver vakna upp ur.

• Nej, män som blir sexuellt upphetsade av kvinnors bröst, får inte använda det som argument för att ta för sig av våra kroppar.

Friheten att kunna röra sig fritt i sin kropp utan att arresteras eller antastas, i sol, vind och vatten, är väldigt skön - eller hur män? Släpp brösten loss, det är patriarkatets höst.
---------------------------------------
(Metro 20150907)

Och här är du igen - springer runt utan tröja och visar tuttarna... 

Ptja... Vad säger fakta?

Canadian attitudes toward female topless behaviour: a national survey (Fischtein et al 2005), frågade 1470 vuxna kanadensare i ett representativt urval: "Significantly more women than men thought it should be illegal for women to go topless on city streets (----) Significantly more women than men thouht it should be illegal for women to go topless in public parks (----) Once again, women more so than men thougt it should be illegal for women to go topless at public beaches (----) for all Three topless contexts, females were decidedly more likely than males to respond that topless behaviour should be illegal. Intrestingly, even most males were disapproving of female toplessness on the streets or in parks."

                                                 (----)

"Milhausen and Herold (1999) suggested that women are more judgmental of women's sexual behaviour than are men. This may explain why women were found to be less accepting of female topless behaviour being legal. Women may feel that if some women go topless then this would put pressure on all women to go topless. There may also be a jealousy element on the part of some women. Additionally, some women in the Australia study were concerned that topless women were more likely to sexually arouse men and that this would lead to an increase in sexual assaults (Herold et al., 1994; 1995). A similar sentiment could be influencing the views of women in our study." (BioMed)

Låter fullständigt logiskt. Vem talar om för Jenny att hon borde riktat sig mer till kvinnor med sin debattartikel...

Och vad säger Fröken Missnöjd? Jo...

För att inte kvinnobröst ska vara något särskilt gör hon stor SAK av just kvinnobröst. Om man inte tycker att det är något speciellt med kvinnobröst varför då skriva meddelande över dem. Hmm...

Så de män som finner kvinnors bröst sexuellt upphetsande lider av en vanföreställning? Eller menar hon att kvinnor hemligen blir alldeles till sig om de ser en barbröstad man på stan? Nej kvinnors bröst är inte mer upphetsande än mäns. JAG som heterosexuell tjej köper det...

Avsexualisera brösten - det är ju så dumt så att till och med atomuret stannar. Ja, det är vad jag tycker. Bara jösses hur är det ställt där med hennes preferenser? Stackare...

Generellt sett så tror att en del i det allmänna ståhejet att visa tuttarna försvann när det var mode att gå topless på stranden. Och så blev bröst mer bara "ja ha" och tjejerna tog på sig överdel igen... 

Det finns de som har sämre stil än baddräktsbruden... Helt klart. Fast baddräktsbruden gör det för att få sexuell uppmärksamhet dock. Femendonnan gör det av motsatt anledning. Att flasha sig är att dra till sig uppmärksamhet oavsett i vilket syfte man gör det - kork båda två...

Mer kork...


(Metro 20150910)
Ja, Fi gör vad de kan... Nu är Fi desperata. Rösta på dårskaperiet och få ligga eller? Är det det som kallas förnedringssex??? 

Hur är det ställt där egentligen?

Nu blev lilla liggtipset anmält - helt rätt tycker jag. Men om den är kränkande???

För övrigt anser jag ni ska läsa Susanna Varis om feministiskt snubbleri över sina egna fötter när det ska till att ges ett perspektiv på att män också utsätts...

Ja för övrigt samma feminist som skrev om "if I were a girl"...