...ja när jag skrev det här så var det vid min dator... ;-)
Men igår så satt jag hos en kurator för en intervju om att ev. gå en stresskurs. Två timmar satt jag där... Efter en timma började det klia i benen... Titta lite på klockan då och då... Men jag gjorde det!!! Nu vill jag höra hur duktig jag var som lyckades sitta på ett sådant möte i hela två timmar ;-)
Vad kom vi fram till då? Inte att jag skulle gå den där stresskursen i alla fall... Jag - sitta där och andas med lite andra människor... Nej där är vi inte riktigt än. Däremot så ska jag fortsätta träffa kuratorn. Först ville hon att jag skulle hitta avslappningsövningar som...


Inget ont om just detta klippet. Det är hela grejen med en röst som ska vara avslappnande som säger saker som...
- Tänk dig att du befinner dig i en världen som en låda - nej vill inte vara i en liten låda (det är inget bekvämt) - inte boxa in världen här...
- Tänk dig att du befinner dig på din drömplats - jo, där hamnar jag fort, sen har övningen tappat mig...
- Känn hur energin går ut, spänn höger hand - höger? vilken är höger? Och där är det riktigt kört...
Det liksom kryper i hela mig när jag ska försöka göra en sådan övning. Skulle jag vara själv, ja då stänger jag av. Men är man flera - för att inte bara gå därifrån, så beger jag mig till egen lilla drömvärld och bara låter fantasin flöda. Ibland kan det vara avslappnande och då är det ju bra. Men det är inte alltid tankarna låter mig ta sig dit, utan de sysselsätter sig med jobb och problem och effekten av övningen blir den motsatta. Inte så bra och jag vet att det kanske jag måste öva på. Men denna röst på sådan övningar...Gaaahhh...  
Så jag fick en annan uppgift - en läxa - jag ska lära mig att stanna upp och andas och använda mina sinnen så att kroppen ska veta vad den ska göra i ångestladdade situationer. Det låter ju bra :-) Så nu ska jag stanna upp
- Titta mig omkring och lägga märke till alla detaljer, som till exempel lövens form och färg på en trädgren... Biologiläraren behöver ju bara blunda för detta...
- Lyssna på musiken i mina lurar (Yey!)/fågelarnas sång... biologiläraren har sina egna fågelljud... ett två tre fyr fem sex sjuuuuu... det är gulsparven det...
- Känseln som exempelvis solen/vinden mot ansiktet... jaaaaaa snälla låt solen kännas i mitt ansikte :-)
- Lukta... Ferdinand "Jag trivs bättre här..." okej den förstår jag ju - lukta kan ju handla om att dra ner luften långt ner i magen...Djupandning är det ju jag ska klara. Här luktar det pepparkakor lång väg...ända ner i magen... Blir jag snäll nu? Även om jag inte fick med smaken...
Sarkasm jag? Nej inte alls... Hur kan man få det till det...?
Hur tror ni jag kommer att klara min läxa?
Har ett alldeles gyllene tillfälle att träna idag. Ska ut med niorna i skogen för exkursion. Många löv att studera, mycket fågelsång att lyssna på, förhoppningsvis solen i ansiktet och inga pepparkakor att lukta på. Så jag lovar att jag ska göra mitt allra bästa för att...
...andas...