...glider in i tomrummet... Har vi fått in elefanten i rummet?

Om reaktionerna lät vänta på sig? Nope... Varför diverse kulturpersonligheter anses vara politikexperter skulle jag behöva vara orakel för att kunna svara på. Men god ton kan jag lova att det hålls och vackra ord är det. Vi kan ju hoppas att det inte bara är tomma ord som kommer. Frågan är väl om hon är ordets görare... För när man börjar dra ord som att KD säger att flyktingar kostar pengar - Jösses! hur mycket är gratis här i världen egentligen - och jämför det med att vi lägger 66 miljarder på julklappar. Hmm... skippar hon då sina julklappar? Kommer hon att upplåta sin fina paradlägenhet...  

Ja, dessa godhetsmänniskor tror att det är det det handlar om. Team Godhet går runt och ler medlidsamt och talar om hur goda vi ska vara... Vi behöver shoppa (obs nu menar jag inte denna hetsshopping som jul faktiskt är) för affärerna behöver sälja för att kunna ha folk anställda... Att då dra parallellen med att Hägglunds debattartikel bekräftar SD:s världsbild... Tittar vi på ren fakta är till exempel att migrationsverket behöver (lågt räknat) 1500 fler anställda för att hantera asylsökningar. Men tokvänstern... la la la <bingolotto> <bingolotto> diskussionsförbud!!!

Oj oj oj i Vuvuzelarike
det tutas utan dess like
En text om långväga 'gäster'
nu SD-etikett på KD de fäster

För är man inte postmodernist
då återstår bara fascist
Helt ur spår för debatten det bär
hipp hurra för vår åsiktskapillär

Nej, snälla goda ni! KD närmar sig inte SD! Jag anser att alla partier bör ha konkreta förslag i migrationspolitiken. Jag själv ger Hägglund en stor eloge för att ha brutit tystnaden. Och läser vi debattartikeln så tycker inte jag att den handlar den om att minska invandring i sig utan mer att det är ett steg att snabbare erbjuda integration. Men hela tiden så råder denna beröringsskräck med SD... och samtidigt ökar SD... kanske det behöver tänkas måååånga varv till... För ve och fasa - tänk om SD plötsligt skulle byta prioritering och börja ställa krav mot arbetslösheten. Ska de andra partierna släppa arbetslöshetsfrågan då? Undra då hur det går den 22 mars...

Inför vårt extra val
i Svea rikes sal
@viktorbk med ord har kul
ger oss "tomtarna" innan jul(Viktor Barth-Kron)

Ja, hur kommer det att gå? Men...

För att debatten klara
lär hur ni ska svara
Ja,
PK är vår etikett
vi som vet att tycka rättJa, det är sannerligen inte lätt att navigera i den djungeln... För... ja jeeez...
de ömma lilltånaglarna visar sig nå oanade höjder...Hos Fröken Tvärtom blir det bara som så att min PiK (Politiskt inKorrekt) växer... Så ta mig fasen att vi tar och skippar tomten i år och har Sitting Bull istället. Tänk att fä vara både rasifierad och hylla patriarkatet... Den sanna lyckan liksom!

Och dra på trissor! Whoha! I found him!

Julen är räddad! Phew vilken lycka...

Lycka är ju också att få skratta. Så dagens asgarv: "Tomten är ju nordpoling, dvs typ innuit. Men klär ut sig till vit gubbe. CA så det skriker om det. Bojkott!" (@LiketErik)

På tal om indianer - hur länge dröjer det innan de ger sig på speedwaylaget "indianerna"? Bara väntar på att det så här i handbollstider ska komma en kommentar om att lagen ibland har en indian i försvaret... Ja, handboll - det är en sport jag gillar - som om det finns så många sporter som jag inte gillar... Sporttoka personifierad... Hur eller hur... igår ansåg jag att en handbollsmatch inte ska vara längre än 30 + 27,5 min... Då pötsligt händer det! Vive la France! Och svenska damerna tog sig till semifinal! Grattis!

Grattis måste jag också säga till de där väderförståsigpåarna... för gårdagens väderrubriker i tidningarna löd: "Ingen snö i Stockholm före jul". Jaså, tänkte jag och hämtade kameran. Vad sjutton är då det här?

Kallt, vitt åbäke... Ja, ja det var väl ett fint bandyväder igår i alla fall... för de som fortfarande inte har en hall... Ett tips för er som vill ut på kryssningsresa men känner att pengarna inte finns där så kommer här ett billigare alternativ - gå och se bandy och se Villa Villerkullalaget eller kanariefåglarna. För de kryssar på... sex kryssningar för båda... bättre än förlust - men njutningsbart? Nope...

Njutningsbart är som ni vet bara riktig musik!
Så ta nu och fånga dagen - Seize the day...