Att tala rätt ut i det blå...

"Vi måste nu ha en plan" säger nu vår regering. Det måste betyda att det inte finns en plan??? Skrämmande!!! Så från tältläger i öknen till tältläger i snön??? Någon har verkligen tänkt här...

Det här landet är en fars. Sickan hade åtminstone en plan...

Nej, jag skulle inte säga något om alla verkligen var personer som behövde skydd och att Sverige var enda alternativet kvar. Ett tältläger i Sverige är då bättre än ett tältläger i Syrien. Skydd mot döden måste vara en mänsklig rättighet - att få svensk levnadsstandard är inte det. Visst vore det bra, men tyvärr så finns det inte ekonomi för det. 

Varför tror jag då inte att alla som kommer är i akut skyddsbehov? Jo för när man får läsa om de som kommer som protesterar mot sina boende, slänger skänkta kläder mm i soporna, vägrar kliva av bussarna, är så missnöjda med hur det var här att de flyger tillbaka och kan betala det själva, etc etc så talar fakta mot det. Och hur troligt är det att reaktionerna kommer bli positivare för de här personerna om de kommer till ett tältläger i Sverige? Allt jag kan säga är att jag hoppas att de som köpt hygienartiklar och andra livsnödvändigheter till flyktingarna- att dessa grejer verkligen har hamnat hos dem som behöver det!

För det får inte glömmas - det finns en hel del av de som kommer som behöver skyddet vi kan ge dem. Och som jag anser att vi måste kunna ge dem. De facto är det dessa som blir mest lidande av situationen - kaoset - som nu råder. De och de utsatta svenskar vi redan har. När resurserna som ska fördelas ger en mindre andel till varje individ - då är det de som drabbas värst. Är det solidaritet?

Jag är för fri rörlighet - att kunna röra sig över gränser och söka sig lyckan och chansen till en bättre tillvaro där helst man önskar. Att det är så fullbelagt på våra asylmottagningar och bostäder att kommuner nu fått hysa in folk på sina fina hotell. Ja, det kanske är lyckoträff för de som hamnar där. Men DET kostar - pojken med guldbyxelandet existerar inte. Notan kommer och värst drabbade kommer då bli de som redan är utsatta här samt de som verkligen behöver asyl. Varför ska det vara så svårt att se?

Vi behöver öka stödet i närområdet och vi måste kunna ta hand om de som behöver skydd här. Varför är det så svårt att inse att vi måste kunna göra både ock??? Om vi tror att vi kan ta hand om alla här i Sverige så kommer vi till slut inte att kunna hjälpa någon alls. Då är ladorna tomma på riktigt...

Jag anser att det har varit huvudlöst av både den förra och av denna regering att inte kraftigt öka stödet till UNHCR. Det hade varit en god, kostnadseffektiv och humanistisk åtgärd för att fler inte ska känna behovet att fly. Ja, detta har SD då stått och sagt i flera år och då har det ansetts vara rasistiskt. När Rosling står och säger samma sak så hyllas det av hela Sverige...

Ja......nästan då... Men det är ju Tramsheter24 det. Ingen skugga ska naturligtvis falla över Rosling för det han står och säger. PUNKT!

Men bollibompaland - landet där vem som säger vad är väsentligast samt att beröringsskräcken med SD är större än prioritera de verkliga behov som finns. Alla har naturligtvis rätt att uttrycka sin åsikt - men det jag vänder mig emot är hur olika det tas emot. Att en kändiselits politiska ord väger tyngre än politikers ord...

Att se att vi kan hjälpa många fler i närområdet är INTE att flirta med SD. Och till skillnad från SD så anser jag att det finns legitima anledningar att erbjuda flyktingar en chans till nystart i Sverige. Denna legitimitet härrör från att vi är kapabla att ge förhållanden och möjligheter som vore omöjliga i närområdet. Helst genom FN:s kvotflyktingsystem till de allra mest utsatta som UNHCR inte klarar av att skydda i sina flyktingläger.

Men det förutsätter att samhället, både i form av politiken och väljarna, ska kunna godta de steg och åtgärder som krävs för att uppnå god integration - och därmed en långsiktig kapacitetshöjning. Vi kan inte ha en volym som baseras på en framtida vision om god integration.

Att föra debatten är dock så polariserad. Båda läger visar på hur flyktingen ser ut - så att det ska passa deras agenda. I ena lägret skrämselpropaganda och i andra snyfthistorier. Jag har svårt att se att ingen blir avskräckt från de personerna som skrämselbilderna visar - de som går den onda vägen och blir ex. IS-terrorister. Och åt andra hållet - lika svårt har jag att att tänka mig att finns någon som inte känner kanske både empati och sympati för snyfthistorien - där det personliga ödet berör en djupt. Själv gör det ont i hela mig när jag läser om dessa.

Det vi inte får glömma i sammanhanget är att de som kommer hit är att de alla är individer - individer med en egen historia, egna drivkrafter, egna familjesituationer. Det går inte att utforma en generell politik för ett helt land (och i detta fall en hel värld) utifrån en individs historia och öde. Det handlar väl om att vara hård mot de hårda och mjuk mot de mjuka?

Sen handlar det även om hur man bäst fördelar resurserna för att hjälpa så många som möjligt. Just nu tar vi stora summor - ja, faktiskt miljarder - från en biståndsbudget som skulle kunna hjälpa tusentals på plats. Summor som skulle gått till vaccinationsprogram för att rädda liv, som skulle gått till mat, medicin och drickbart vatten i flyktingläger där tusentals och åter tusentals aldrig har en chans att ta sig ifrån för att komma till Sverige.

Ja faktiskt är det så att välfärd kostar pengar. Och pengar är - oavsett vad vi tycker moraliskt - en ändlig resurs. I samhället, så väl som i den egna plånboken. En del av politiken handlar just om att prioritera pengar. Just nu ser vi en omfördelning av pengar till migrationsområden, pengar som tyvärr alltid prioriterats bort någon annanstans. Att bortse från att kompromisser och prioriteringar är en naturlig och ofrånkomlig del av politiken är lätt, men också fegt.

Tältläger - ja, rasister och invandringskritiska borde för övrigt vara nöjda. Eller är inte tältläger signalpolitik? Volymerna lär väl minska nu? Ja, varför slår annars politikerna på stora trumman? Om det inte vore för att sända en avskräckande signal till flyktingarna? Kom inte hit, ni hamnar i tält i isbjörnsland...

Eller så pressar en situation fram som medger att Förfogandelagen kan kicka in - alltså en inventering av privata fastigheter. Då har jag en känsla att SD inte behöver lyfta ett finger för att definitivt bli Sveriges största parti. Jag far verkligen illa av den tanken. Och om nu vi kommer till den dörren - där expropriation är ett av verktygen - så passerar vi en farlig gräns genom att utmana äganderätten.

Att kränka äganderätten - vårt luftrum har blivit kränkt ett antal gånger. Till och med Monaco - med mindre invånarantal än Falun - har ett luftvapen...

Situationen nu är rent ut sagt löjlig!!!

En äkta text - bara läs Susanna Varis!!!

"Oron gör allting svart omkring mig. Vad händer om min hälsa inte klarar detta? Vad händer om jag inte kan arbeta? Den enda lösningen mina ledare har att delge mig är ökad skatt. På allt. Och lite till. Hur mindre marginaler och ökade kostnader nu ska göra min tillvaro bättre vet jag inte. Särskilt när min närståendes behov i snar framtid kommer att ställas mot tusentals andras och jag får förmoda att till och med det lilla vi nu får kommer att ryckas undan. Med minskade marginaler kan du köpa än mindre tjänster. Om jag själv inte kommer att klara av att arbeta så har visserligen ersättningarna för sjuka höjts och den bortre parentesen tagits bort. Hur länge det håller med den enorma expansion av de offentliga utgifterna som den förda politiken kommer att ge återstår att se. Och detta enbart för mig personligen, skadan på hela samhällsbygget går nog inte att överskatta. Att vänstern fortfarande inte begriper att måna om de som skapar de resurser man så gärna fördelar övergår mitt förstånd.

Men vem bryr sig om hur det går för landet, när andra, större värden står på spel? Visionen om en gränslös värld…skaror av nya väljare…nedmonterad välfärd…och sedan levde de lyckliga i alla sina dar. Utopierna skiljer sig, men lösningen tycks kristallklar."

Susanna sätter ord på mina egna känslor och oron jag själv känner. Något som de som känner mig och vet situationen här kan intyga hur mycket delar av den texten passar in på mig.

Ja, i landet som är så dumt så...

...klockorna stannar och blommorna vissnar...

Jag vissnade när jag kom till Metro debatt...

"Ibland står mig sporten upp i halsen. Mer och mer känner jag att det går till överdrift. Jakten på vinst. Hyllandet av den starke mannen. Jag blir nästan rörd. Det känns lite löjligt, hur kunde sådana saker bli så viktiga.

Kanske borde jag uppmana min dotter att strunta i sport. Ägna sig åt annat. Berätta för henne att eftersom mannens kropp kan bygga mer muskelmassa är han fysiskt starkare. Du kan ägna dig åt basket, fotboll, innebandy, hockey, men som sportutövare kan du aldrig klå mannen.

                                            (----)

Kvotera allt. Kvotera varje tidningssida, bild, journalist. Varför älskar mannen andra män? Kvotera Skavlans gästlista för inte en gång till orkar jag se alla dessa män mysa förnöjsamt på bästa sändningstid. Kvotera in männen i hemtjänsten för där om någonstans behövs muskelmassan på riktigt. Kvotera in dem på dagis.

Kvotera hela samhället innan världen går under, för mannens vinnarskalle är kortsiktig. Nu har vi kört det här racet länge nog och snart i botten.

Nu kör vi kvinnor. Vi har ingenting att förlora. Vi ska inte hålla på med någon slags liten minimikvotering för att om möjligt få in någon kvinna som får visa att hon kan. Att hon duger.

Eller så kör vi kvinnor rakt av. På alla poster i alla styrelser. Vi testar, vi kör och ser om vi får andra värderingar. Händer det något?

Kan våra eviga timmar med barnpassning och barn i magen kanske komma till nytta. Kanske tänker vi annorlunda. Kanske kan det faktum att vi inte får ett adrenalinpåslag av att rent fysiskt slå ut vår motståndare i någon mån göra oss mer lämpade. Kanske."

Nej - det är inte hon som har satt rubriken själv. Men den symboliserar ändå hennes agenda - att få skälla på männen och på denna sport som då enligt henne symoliserar machokulturen...

Visst tycker jag att det är tråkigt att hennes stackars dotter inte får spela basket för de inte har ett tjejlag. Men varför inte vara lite driftig och se till att få igång ett? Jo, hon skriver förvisso att hon funderar på att starta ett lag. Men först var hon tvungen att skriva en debattartikel. Som så många andra i bollibompaland - för då kanske någon annan gör något åt saken - någonannanismen...

På min hemort har inte killar haft möjlighet att spela handboll - hur hade motsvarande resonemang tagits emot om idag om det blivit en debattartikel om detta. "Men det finns så mycket annat de kan göra"? Ja, det var ju det där med sport och machokultur. Nuff said!

Ytterligare en artikel i avdelning...Jämställdhet á la bollibompaland...

Så sant som det är sagt!


(Sund.nu)

Kontrollbehov - att känna att man inte litar på typ någon när det kommer till att fixa grejer på ”rätt sätt”, så man gör det helst själv. Allt ska man göra själv.

Betongväggen kommer - just på grund av skyhöga krav på sig själv, sin syn på hur man vill ha saker och ting för att det ska kännas PÅ RÄTT SÄTT… Jag försöker verkligen att släppa på det här - att vara mycket mindre av en "kontrolljunkie". Helt enkelt att se att kraven jag ställer på mig själv ibland varken är rimliga eller sunda - behovet av att vara little miss perfect

Men det krävs träning och att ibland bokstavligen sitta på händerna. Att lära mig att acceptera att det finna massa grejer som kommer och går i mitt liv som jag inte kan, eller heller ska vilja ha kontroll över. Att go with the uttjatade flowet har blivit en nödvändig övning för mig. Släppa, andas, blunda, tänka bort, våga lita på att andra fixar biffen! Kanske rentav bättre än jag! 

Så när ni ser mig gå igång...

...min egen gloria...Fast det var väl minions det handlade om? eller...Hon är sannerligen helt fantastisk på att sticka min mamma

Det är inga fågelskrämmor, eller halmgubbar hon gör...

Enligt Wikipedia är ursprunget (engelskans ”straw man argument”) oklart men kan beläggas för första gången 1956. Varför just halmgubbe? För att en sådan kan se ut som en motståndare men är desto mer orörlig och synnerligen enkel att besegra i strid.

”Man tar sina politiska motståndare och gör en grotesk karikatyr av deras uppfattningar. ­Sedan går man till rasande angrepp och vinner debatten i stor stil.”

Ett exempel. Debattör X säger ”Är det verkligen nödvändigt att sänka hastigheten till 30 här där ingen människa rör sig utan bil?” Debattör Y svarar ”Kvinnor går oftare till fots än män. Varför hatar du kvinnor och vill att de blir överkörda?”

Vi i den tjattrande klassen har nu blivit oerhört skickliga på att upptäcka när våra motståndare gör sig skyldiga till halmgubbe. Och på att påpeka det. På Twitter användes ordet antalet gånger varje dygn. Vi är som ett barn som hittat ett nytt plastsvärd och nu frenetiskt svingar det mot allt som rör sig i sandlådan.

Anklagelsen ”du gör en halmgubbe” är absolut rimlig ibland. Men nu är den på god väg att bli en meningslös ­klyscha att dra fram i tid och otid, till ­exempel så fort en debattör kräver ­något så ­vettigt som att en annan ska ta konsekvenserna av sitt resonemang. Halmgubbar hör definitivt inte hemma i sakliga debatter - men om vi skriker halmgubbe åt allt så tappar begreppet sin mening. Ingen bryr sig och då kan man fortsätta med sina halmgubbar...

I vissa lägen kan halmgubbar göra diskussionerna mer underhållande. Låt dessa gubbar vara kvar där - så att vi kan avfärda dem när de behövs!

Att avfärda...

Uhu??? 🙈 No, I don't think so... 🙈

Bara wtf??? Kan man inte göra biologiämnet spännande utan dylik attiralj kanske man ska välja ett annat ämne.

Men skaffar de en svart med armar som visar skelettet som LOVAR jag...

Ja, vi får väl se vart hän det bär...

Bär och frukt till frukost

Att få

Nova beskriver vad jag känner: "Och ni är alldeles, alldeles underbara. Ni är, vi är, sannolikt i gravt behov av terapi. Jag är också i gravt behov av er.

När jag ser den (----) hon med rött hår (----) så blir jag glad. Era profilbilder, som ni valt för att ni är fina på dom, era tankar, er vrede, er glädje susar förbi i ett ständigt flöde. Och det gör mig glad."

Kärlekskänslan är till hundra procent ömsesidig 

Twitter - welcome to the family...