...where the grass is green...
...borde väl kunna bli en picknickidyll...

...om ni tittade på klippet... vilket inte jag gjorde... för jag kan mina galenskapare jag... haha :-P Så sägs det "Jag läste en bok. Jag läste en bok. Det var en hemsk bok med stora bokstäver i början av meningarna..." JAG läser en bok... Det är hemsk bok... Jodå... stora bokstäver i början av meningarna... haha :-P En populärvetenskapligt skriven hantera stresstjosanbok... Så ibland blir den hemskt svår att ta på allvar... och ibland hemskt enkel... Okej, enkelheten köper jag när det kommer till det anatomiska... tror inte att majoriteten som läser boken är humanbiologer... Men att i en bok skriva "kära läsare"... känns lika personligt som reklamföretagen som gör utskick med "hej Sofia" - wow vi kan använda ett dataprogram, liksom... Och då hamnar vi på nästa grej om att inte bli frustrerade över saker som vi inte kan kontrollera som t.ex. den långsamma datorn på arbetet... Jo, det står så i boken... Jo, tack... är ganska säker på att den käre författaren till boken hade haft svårt att inte försöka skaka lite fart i något som vissa dagar tar trettio minuter från det att man startar datorn tills man är inne i första dokumentet... eller när den ska remova och installera lite som den själv vill och allt öppet i datorn måste stängas... Och nej, det går inte förhindra det... Det är då man är snäll flicka och ser livet från den ljusa sidan... "Tur att jag inte stod i lektionssalen just nu och hade powerpoint/filmstreaming"... Eller författaren kan ju få ta hand om min mail en vecka... På två timmar ramlade det in tjugofem mail... varav alla ren skit... Matchmail med utbildningsförslag för förskolepersonal, Stapleware som säljer stapelvaror, skogen i förskolan, företag som vill att klasser ska sälja salamikorv, kakor, godis, underkläder mm; musik- och teatrar som vill locka folk... För att inte glömma företaget som vill kränga inkontinensskydd och blöjor... Om jag har någon nytillkommen läsare kan jag upplysa om att jag är lärare på högstadiet! Tala om att mailen är #nofilter... och där kan vi tala om ett verkligt no filter och inte som i de tramsiga instagramhashtagsen... Ja käre författare - hur hade du hanterat min stads arbetsdatorer? Men sen blir boken hemskt rolig... Jag citerar "I Australien sätts skyltar upp vid vattendrag som varnar för krokodiler med texten "varning för krokodiler". Skylten kompletteras med en teckning av en simmande som blir slukad av en krokodil. Och just den skylten i sig är ganska talande. Den är en symbol för regeln: "Om du badar i sjön kommer krokodilen att ta dig och du kommer att dö en mardrömslik död. Eller åtminstone bli av med en eller flera lemmar, vilket kommer att göra förbannat ont och du kommer inte att se så snygg ut efteråt." Jag behöver alltså inte få hela detta budskap skrivet på näsan för att greppa det högst olämpliga i att söka svalka i en australisk sjö. Efter att ha kastat ett öga på skylten är jag mer än villig att tolerera hettan. Jag behöver alltså inte få praktisk erfarenhet för att inse konsekvensen." (Giorgio Grossi) Jag skrattade så jag höll på att ramla ur stolen där jag satt... Jodå, folk tittade... men jag bjuder på det... för tacksam är jag ändå att jag inte är ensam i denna värld med det där rika inre livet... haha... :-P Och då är jag bara på inledningen fortfarande... den är i och för sig lååång... så jag har hunnit en braaa bit... Om boken fortsätter i liknande stil lär jag inte sakna saker att skriva om här inne... och ni får en gratis kurs i att hantera knassituationer i vardagen... En win-win... yey... :-P
Yey... Not! var det på min löptur på morgonen... Halv isstorm från Norge... Tack för den... Vad har vi gjort er... Ja, just det... Ville ni också rösta in främlingsfientliga att styra Europa... Eller... Aha! Ni är sura på oss för att vi gjorde det så därför sänder ni kalla vindar till oss... Det kan jag förstå, men bättre ni skickar ogillandet till Frankrike istället - där är vindarna som blåser än otäckare... er köldpust skulle kännas som högsommarvärme... Som om inte denna vind var nog... hela familjen vildsvin verkade tycka om att skogen fick främmande... Jisses... och Isch!!! Så det är full fart genom skogen... Bara att... Carry on...

Men ändå... att springa... Underbart!!!