"When somethings dark, let me shed a little light on it
When somethings cold, let me put a little fire on it
If somethings old, I wanna put a bit of shine on it
When somethings gone, I wanna fight to get it back again

                                     (----)

When somethings broke, I wanna put a bit of fixin on it
When somethings bored, I wanna put a little exciting on it
If somethings low, I wanna put a little high on it
When somethings lost, I wanna fight to get it back again"

(Pearl Jam)

The fixer - de som ska lösa allt...
...behovet av dessa är minst sagt skriande just nu...

Lärare sökes akut
----------------------------------------------------------------


INSÄNDARE Det börjar bli luckor i lärarleden. Därför söker vi dig, positiva ja-sägare, som biter ihop och förstår att gilla läget.

Du är stresstålig och kan ha många bollar i luften, medan din kommunikativa förmåga gränsar till det övernaturliga. Du bör ha en mångårig erfarenhet av konflikthantering, gärna i mellanöstern. En vaktutbildning eller tjänstgöring inom ordningspolisen är att föredra. Djupa och breda kunskaper inom psykiatrin och/eller i allmänsjukvården ger förtur. Vaktmästaregenskaper är ett måste. Du är väl förtrogen med kommunal möteskultur där du förväntas prata utan att säga något. Dina förmågor att uttrycka sig i det svenska språket är goda och dina skriftliga formuleringar håller skolinspektionen och advokater på behörigt avstånd. Vidare är du en person som är van att hålla ett högt tempo. Du anser att huvudvärk och högt blodtryck är ett kvitto på ett väl utfört arbete.

Arbetstiderna är dagtid, kvällstid och helger, samt alla andra tidpunkter på dygnet och veckan. Sommarledigheten ger dig ett fint tillfälle att lära känna dina egna barn och din partner, alternativt hitta en ny partner.

Läraryrket är en livsuppgift som generar värden, som inte går att värdesättas. Därför bör du betrakta det blygsamma bidraget till lön som en ren bonus. Andra förmåner är fri tillgång på tevatten, Treo och blyertspennor.

Adekvat utbildning krävs, juristlinjen eller byråkratprogrammet, alternativt en lång erfarenhet på ett statligt verk. Viss undervisning kan förekomma. Därför är pedagogisk erfarenhet meriterande. Vi sätter stort värde på personlighet. Lojalitet, tystnad och tjänstvillighet är ledorden. Eftersom gratisarbete är en del av lärarkulturen bör du ha en bakgrund inom ideella verksamheter.

I Sverige ger vi kvinnor lägre lön. Därför ser vi helst kvinnliga sökande. Gärna unga med utflugna barn.

Märk din ansökan: ”Ekonomisk belastning”.

Varför det saknas lärare? Ingen aning, vi är lika förvånade som du.
-----------------------------------------------------------------
(OP)

Inbäddad bildlänk

Och tänk att då väger det underbara i att få vara med eleverna och se dem utvecklas med råge upp allt det ovannämnda. Jag älskar mitt arbete och ångrar inte mitt yrkesval som lärare. I Sverige vimlar det av pedagoger och lärare som inte önskar annat än att få göra ett bra jobb. I dagsläget: lärare blir utbrända, går in i väggen och många väljer en annan yrkesväg än skolan. Vi lärare är också människor. Och vi brinner för att utbilda barnen. Vi lärare vill vara lärare, att finnas där för eleverna. Snälla ge oss en möjlighet att vara det.

Det fanns en tid som man tog skolan på allvar. Det gick bra för Sverige och för svenska skolan. Men det räckte inte, politikerna ville mer - så man lät sig inspireras av vågen på sjuttiotalet. Eleverna måste få mer att säga till om! och så det blev det. Lärarna har för fria arbetstider! och så skars det i lärarnas semestrar samt att arbetstiderna reglerades. Allt för att skolan skulle bli mer effektiv. (@flyingmartin ) Yes sure... Resultatet står vi med nu. Seså cirkulera nu och diskutera "utförligt" och "nyanserat"...

...until the end...