Men idag byter vi ut man mot media... Media som gör ALLT för ett scoop! Som gårdagens journalistiska flash om en partiledares konto som blivit hackat och det talas skandal. Igen var ligger skandalen? Var är elefanten i rummet? Tre citat här beskriver mångas reaktioner mycket väl.
"För en gångs skull kan jag säga att jag är hundra procent på Jimmie Åkessons sida. Hur får journalister ens tag i en politikers kontoutdrag? Det är troligt att Jimmie behöver hjälp med sitt spelande. Men det är ointressant i jämförelse med det intrång i privatlivet detta är. Avslöjandet om Jimmies spelande gör mig på riktigt skakad över vad journalister anser sig ha rätt att göra." (Maria Wetterstrand)
"Jag skulle gärna vilja veta hur Ekot fått tillgång till en riksdagsledamots kontokortsinformation. Handlar om både lag och etik." (Carl Bildt) - och den som i det läget tänker "Moderat, inte miltals från SD" läs det här: ”Välj inte ett parti vars idéarv orsakat så mycket lidande”
"Sätt att få tag i uppgifter om spelande : 1) hacka databas 2) insiderjobb 3) person gett frivilligt. Bara ett är lagligt." (Rebecca Weidmo Uvell)
Fär att tala klarspråk - ett riktigt Fulspel Den här bloggen spelar upp (häpp) mina egna tankar om situationen i själva sakfrågan. Tack! Bubblandet i mina egna bloggfingrar försvann. Mycket skönt när någon annan gör jobbet åt en... :-P Men så kom nästa grej... Han på aftonblaskan skrev minst sagt antiintellektuellt trams... en vakuumbaserad text... Yupp! vakuum suger... "Med ett medfött klassförakt, som han förstås inte kan hjälpa, tittar han ned på dem som inte tror på etablissemanget och som inte är ”beredda att ta till sig information”. Reinfeldt föddes med ­pengar och är oförmögen att förstå hur det känns att vara ­arbetarklass. Det kan bara vi som varit det." Alltså att man inte kan känna empati för andras liv och strävande pga sk fel klasstillhörighet? Med andra ord så kan jag som är en vit heterosexuell kvinna därmed inte känna empati med de som blir utsatta för diskriminering pga färg/homosexualitet/manskön??? Vad händer efter dessa ord från mig? Jo, genast finns det då de som ska tala om för mig att jag tar saker ur sin kontext och vissa till och med talar om för mig vad jag ska tycka och tänka... Hjärtsnörpsvarning!!! Tala aldrig om för en vädur vad den ska tycka och tänka liksom... Det gäller i högsta grad för mig. Är det i något fall jag blir extremenvis och försöker stånga huvudet i betongväggen så är det då. Ja, betongvägg är en bokstavlig liknelse - för det är ju de som bestämmer vilka åsikter som man får uttrycka i dagens Sverige. Jo, tjena... som bekant - det vägrar jag! Vi har demokrati och yttrandefrihet! Jag har inte baktalat någon som person, jag framförde mina åsikter om texten till personen. Okej - jag uttryckte mig sen lite klumpigt med att man inte är i någon annans kropp och därmed inte kan veta vad den personen tycker och känner... Precis Sofia... I affekt i de 140-tecknens förlovade land kan det lätt gå weird. Det naturliga svaret blir då att Reinfeldt inte kan känna vad någon av en annan 'klass' känner... Vilket då inte var det jag menade. Hela texten utstrålar att empati saknas pga klasstillhörigheten - och den kan vi ALDRIG säga något om hos någon annan. Ibland kan det vara som så att de som visar minst utåt faktiskt känner som mest inuti. Men att man inte vill visa det eller väljer att till och med gömma det för sig själv. Av den enkla anledningen att det gör för ont. Och tro mig - DET vet jag alltför mycket om. Så sluta upp med att tala om vad andra ska tänka, tycka och känna och sluta tro er veta vad andra tänker, tycker och känner OCH framförallt sluta att dela in folk i grupper och sätt egenskapsetikett på dem. För om det tycker jag... 

Då är det bättre att vara tyst så att inte läpparna sviker en... Lips of deceit...