(Aerosmith: Living on the edge)

Fy fan! Vilken tragedi som skedde igår i Trollhättan. Jag blir så djupt ledsen och berörd och det skär i hela hjärtat på mig. Alla mina tankar går till offrens nära och kära  <3 

Det jag tänker skriva om är det som gjorde mig förbannad - reaktionerna från många håll kring tragedin. Kommentarer där vissa hoppas på högerextrem gärningsman - medan andra hoppas på en utländsk. Det som har hänt ÄR verkligen för jävligt - och jag förstår att ilska inträder. Men att dra politiska poänger - Fy f-n alltså vilka avskrädeskommentarer diverse sociala medier levererade. Illdåd som totalt ogenerat exploateras för politiska syften. Dessa dåd används som bevis för att den ena eller andra världssynen är riktig. de som anser sig ha fått sin världsåskådning bekräftad tycks närmast frossa i dåden, de förklarar närmast triumfatoriskt att nu står det klart att de hade rätt hela tiden. Jag finner det så djup vedervärdigt.

Och våra medier - än mer motbjudande (om man nu kan vara det) - som flugor kring en sockerbit har de samlats. Vara först ut. Upp med mikrofon och kameror på traumatiserade fjortonåringar. Helvete - höj er! Jakten på nyheter kan inte få vinna över medkänslan för människor.

Och SvT-debatt...

Bara NEJ!!!

Håller med Daniel Riazat i vartenda ord. Att debattera en tragedi utan dess like innan chocken lagt sig. Bara så djupt osmakligt. Barn ligger fortfarande på sjukhus. Blir så... Ta hänsyn till offren ta mej fan. Det har skett en tragisk händelse - oskyldiga människor har fått sätta livet till!

Att vi befinner oss i en tid där prat och rykten går snabbare än vinden är en stor anledning att vi måste stanna upp och inse att bakom tragedier finns så mycket mer. Familjer som förlorat sina familjemedlemmar, nära som förlorat sina vänner. Anhöriga vakar över sårade. Och debatt i detta läget vill debattera? Men allt för att få lite publik och håva in pengar på döda och skadade människors bekostnad. Håll er till att ge information i stället. Visa stöd! Alla gånger man har funderat på om SVT Debatt kan sjunka lägre. Nu har de nått botten. Fy fan!

Det jag skulle kunna acceptera att det i detta läget diskuterades - inte debatterades - är vad är det som gör att många mår så dåligt.

Jag vill inte se något skuldbeläggande åt något håll - utan en diskussion om det som Cissi beskriver ovan. För livet...

"Så komplicerat, så skört, så nästan ofattbart sårbart. Så många faktorer som skall stämma in för att ett liv skall bli ett liv, och en människa en människa. Och så det plötsliga utsläckandet. Det i förtid avbrutna livet. Som aldrig får bli allt det som det hade kunnat bli. Allt det som det var ämnat att vara. Som nu i Trollhättan. Människor som en gång varit 13 millimeter långa väsenden – med hjärtan som fyrljus i mörkret. Blommor som ryckts upp med rötterna innan de ens fått slå ut.

Så ofattbart. Så meningslöst. Så outsägligt sorgligt."
(Jonas Gardell)

In Loving Memory...

Läs också Lindas inlägg - jag delar de känslor hon ger uttryck för helt och fult. Medmänsklighet och empati mina vänner - det är det viktiga!


Tänder ett ljus

Gråter och tänker på det ofattbara som hänt

Ett hjärta som skriker av smärta

Sorg i sinne

Ond och bråd död

Krossade illusioner

 

Tillsammans står vi starka

Att gå vidare

För att få uppleva en ljusnande morgondag

Känna livet känna hoppet

Tro på en värld

Där kärleken segrar

 

Ta hand om varandra

Varje dag visa sina kära

Hur mycket de betyder i ens liv

Ta vara på livet

Älska sin nästa

Som varje dag vore den sista

(Fia )