...candy...
...kommer jag aldrig att kunna sluta med :-D
Men vi skulle ju gå tillbaka till min normala kost efter all julmat. Minns ni?

Inte konstigt att mitt minne är så väl fungerande... 8-)
Dags för lite fruktstund - Ett äpple om dagen...

...och mer vatten skulle vi ju få i oss...

Nej, jag får inte i mig allt vatten via frukten och grönsakerna jag äter. Även om det säkert finns de som skulle hävda motsatsen med tanke på mina fruktstunder... Vatten är den överlägset godaste drycken...
Tänk vad bra vi har det - bara vrida på en kran så får vi rent gott vatten. Så mycket vi kan göra med detta rena vatten - diska till exempel. Folket i Lilla Småland gör sitt för att diskningen inte ska bli alltför dödstråkig...Alltid lika roliga... ;-)
I affären som trots sitt namn finns året om och inte bara till jul...

Här flödar det av vatten - från kranen och från ovan...
På många ställen på vår jord är det inte lika gott ställt med vattnet, och i synnerhet inte rent vatten. Water Aid Sverige har instiftat nationella regifting-dagen. Konceptet Regifting är mycket enkelt - Det innebär att man på något sätt ger vidare en gåva/present man tidigare har fått till någon annan. Det kan vara en oönskad gåva eller att man redan har gåvan i fråga. Generellt är det en gåva som inte är öppnad eller använd men det kan också vara till exempel en bok som du läst ut under julhelgen. Här är inte regifting så vanligt. Betydligt vanligare är det i USA där dagen är förlagd till torsdagen innan jul. Kan låta lite konstigt med en regifting day innan jul. Men som vi vet så är det vanligt med julfester innan jul och det är gåvorna man får där som ges/byts bort. Water Aid Sverige har valt den 27:e december som Sveriges regifting-dag. Känns ju lite mer logiskt för oss svenskar eftersom det är då majoriteten har fått sina (eventuellt oönskade) julklappar. Water Aid Sverige har valt att bredda begreppet lite grann - du säljer den gåvan (de gåvor) du inte vill behålla och pengarna går till Water Aid. Förra året gick pengarna till Pakistan för att förse Pakistans invånare med rent vatten.
Tyckte det här var en fin idé men någon information om de har något sådant år har jag inte kunnat hitta. Kanske inte föll så väl ut att skänka pengarna för sina sålda gåvor... Julens givmildhet...
Men visst ger vi gärna? Men kanske inte det som vi har fått, även om vi då bytte eller köpte någon som vi hellre ville ha. Men Sverige brukar vara ett bra land på det här med att hjälpa till med gåvor. Water Aids julklapp i år har i stället varit att man ger rent vatten genom att skänka pengar. Kan vara intressant att se om detta gav ett bättre resultat. För visst är rent vatten viktigt? Men det finns så många organisationer som behöver pengar - och de flesta av oss har inte möjlighet att ge till alla. Men som jag har sagt innan - alla kan vi bidra på något sätt till att göra jorden till en bättre plats. Det viktiga är att vi gör något. Jordens miljö är viktig!!!

Hur ska vi få ihop hälsa och miljö så här på slutet då - att få det att gå ihop som i en cykel...

Vi är världen - tillsammans kan vi göra den till en bättre plats...
 

...för jämvikt - equilibrium...