U B 40?
- No I B 40  :-)

Red Red Wine?
- jadå, lite grann
- och rosa skumpa :-D

...fast inte idag, det var ju redan i lördags...
...tjuvstart är tillåtet ibland, utan diskning - den fick någon annan ta hand om... 

Här hade jag då tänkt att inlägget skulle vara slut, det hade passat så bra. Men den här dagen vill ju annorlunda...

"April april din dumma sill - jag kan lura dig vart jag vill"
Aprilskämt en typ av practical joke som tillämpas över stora delar av världen. I Storbritannien, USA och Australien kalls dagen för April Fools' Day.
I Storbritannien verkar inte dagen vara lika påfrestande för de som inte gillar skämt - för där får man bara luras fram till klockan12.00! Och vad händer om man luras efter klockan 12? Kommer polisen...?
Den som blir utsatt för ett skämt får ofta något fånigt tillmäle. I Frankrike kallas den som blir utsatt för aprilskämt för un poisson d'avril (aprilfisk) och i Skottland för gowk (gök/dummerjöns).

I Sverige är det vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april. Det mest lyckade - enligt nylonstrumpsföretagen i alla fall - måste ju ha varit 1962. I ett inslag i Sveriges Televisions nyheter berättade Kjell Stenssom att man nu installerat ny utrustning i TV-huset. Den gjorde så att man inte skulle behöva köpa en ny TV-apparat för att få TV-bilden i färg. Det skulle räcka med att klippa upp en nylonstrumpa och sätta fast den över bildrutan på den gamla svarvita TV-apparaten.
                                         :-D  :-D  :-D

En fördel med att vara född den första april har jag ju redan berätta om. Den att vi inte blir gamla för att dagen inte riktigt räknas eller tas på allvar... En till fördel är att vi som är födda första april inte får bli utsatta för aprilskämt. För det räcker med att folk inte tror på oss när vi säger oss fylla år den första april...  ;-) 

     (Tack för bilden söta svägerska)
Konsekvenser?
Ja, för den som försöker - så kallar den sk Aprildöden...