...få liv i skolan igen. Nej, regeringen. Era åtgärder räcker. Det måste till mer! Läs själva: Regeringens åtgärder löser inte problemen i skolan avd. vi kan leda en häst till vattnet, men inte tvinga den att dricka... Hjälp, stöd, hängslen, livremmar och sockersöta tillrop kan aldrig ersätta tydliga krav - och egen vilja, från subjektet. Dutubklippet med utbildningsministern som jag hade i Gårdagens inlägg har vandrat runt idag med. Alltid lika kul som lärare... eller inte... "Gustav Fridolin talar till Sveriges lärare som om de vore barn", "Fridolin klappar Sveriges kollektiva lärarkår på huvudet" Jag kan ju bara tillägga att skulle jag tala i den tonen till mina sexor så skulle de gå bärsärk på mig. Kanske det är dags att börja lyfta det viktiga? Som undervisningsrätten till exempel...

Gustav - sjuttiotre
nu måste du va' me'
tiden går för skolans krämpa
seså! chop chop! #kämpa

/lärare 007 med rätt att undervisa.

Har en känsla av att vi kommer att få fortsätta trolla med knäna, som alltid. Som att bygga ihop en ikeamöbel hemma - saknas alltid minst en del... Det sistnämnda kan man då i mina ögon även lika Sveriges erkännande av Palestina... Ja, jag vill ha en tvåstatslösning - men tycker det är på tok för tidigt. Främsta anledningen är väl att Palestina styrs av terroristklassade Hamas som i sina dokument har att de ska utplåna Israel... Det borde egentligen vara tillräckligt - men här är en bra artikel som detaljerat redogör varför ett erkännande är för tidigt:  Är ett erkännande av Palestina som stat ett fredsinitiativ?  
Hallå Sverige! Det är inte tillsammans med Israels främsta fiender som vi kan bidra till fredsprocessen och en tvåstatslösning. Det är inte rätt väg (enligt mig) till att stärka demokratins krafter. Jo tack, 134 stater har redan erkänt Palestina. Men till de staterna är jag tacksam för att vi inte ingår. De består nästan till hälften av medlemsstater i Arabförbundet och Islamiska konferensorganisationen samt då kommunistiska diktaturer som Kina och Ryssland. Och deras främsta intressen är inte direkt fred i regionen om man säger så. De ser demokrati och mänskliga fri- och rättigheterna som ett hot mot själva styret. Alltså inte förutsättningar för en fred. Jag har en ganska så stark föraning om att det svenska beslutet att erkänna Palestina kommer stärka palestinierna i deras vägran att förhandla med Israel. Vår regerings beslut kommer inte heller att leda till några förändringar på själva landfrågan - utan endast tjäna till en mer extrem palestinsk hållning. Krävs det inga eftergifter så... Med tanke på att Sverige är en ganska så stor bidragsgivare hade vi kunnat bidra till att sätta press på parterna och föra dem till förhandlingsbordet. Men nu? näää... Att Israel dessutom kallar hem sin ambassadör... Jag känner bara en stor matthet. Ambassadör kallas hem från Sverige liksom... Brukar ske i krigszoner - men här... Nej, det fanns inte på min tankekarta... Jag är inte förvånad över Israels beslut - jag är förvånad över vår regerings kortsiktiga ogenomtänkta beslut. Fast de fyra sista orden förklarar egentligen hela röran...

Psykiskt påfrestande är det i alla fall... Fysiskt påfrestande - rent ut sagt illamående blev jag när jag läste det här: ”Varför finns inga regler för hur man avlivar foster humant?” Betänk då att vi har partipolitiska personer som propagerar för aborter till och med i vecka 22. Fostret har då lungor... Och att det dessutom finns de som säger att aborter är okomplicerade och demoniserar kritker... Ja, det gör mig arg. Det gör mig beklämd när folk påstår att en abort inte skulle vara komplicerad. Lennart Nilsson mästerverk "kärlekens mirakel" säger jag bara. Tydligare blir det inte...
Hur många gånger har jag sett hela filmen? Vet faktiskt inte. Tappat räkningen? Nä, men jag har inte ens engagerat mig i att hålla räkningen. Så är det med bra filmer att använda i undervisningen. 

Och då var vi tillbaka i skolans värld. En debattartikel som dök upp igår: ”Vegetariskt i skolan varannan dag mot livsstilssjukdomar” Låter ju jättebra! Klimatvänligt och bra för hälsan liksom... Eller? Svenskt kött eller argentinska bönor... Säger bara koldioxid... Och det kommer då från en som inte äter mubänöffkött... Och ska det då vara vegetariskt varannan dag - banne mig att skolköken får se till att laga näringsriktig kost. Ibland är alternativet broccoligratäng med ost som proteinkälla. Heja liksom... Sen fick jag höra om skolor som serverar pannkakor som vegetariskt alternativ, dessutom utan ägg i... Ja, herre... Broccoligratängen blir hux flux en nutritiv mästare. Ja, vegetariskt är det i alla fall... Verkar lite som att en hel del skolor försöker samla poäng med att vara vegetariska och spara pengar genom att inte servera mat... Eleverna behöver ju ingen näring för att orka hela skoldagen... Ja, ja så är det med det... Det vore ju bra om alla åt allt - lite enklare. Och där kastade jag sten i glashuset... Men avslutningsvis så ska ni få något som i stort sett alla kan ta del av. Så ett litet recepttips från mig till er... Lycka till! :-P  
Ja, ni såg själva - kan serveras från allt som kungar till kreti och pleti och ja till ingen alls... till King Nothing...